Šarčević: Uniforme uvode red u škole

Šarčević: Uniforme uvode red u škole Izvor: N1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je da je uvođenje đačkih uniformi "uvođenje reda u školama".

Šarčević je tokom posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Vrčinu, u kojoj je uvedena unificirana školska odeća, kazao da đačke uniforme smanjuju uticaj socijalnih razlika na ponašanje dece i razvijaju kolektivni duh i osećaj pripadnosti školi.

"To je prvi korak da decu motivišemo da se takmiče u znanjima i talentima, a ne modi i statusu. U školi svi moraju da se ponašaju pristojno i poštuju instituciju koja je osim obrazovne i vaspitna", kazao je Šarčević a prenelo Ministarstvo prosvete.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da Grad Beograd, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, može obezbediti određeni iznos kao pomoć roditeljima koji nisu u stanju da kupe uniforme.

"Uniforme ukidaju socijalne razlike, a roditelji u svakom slučaju kupuju deci odeću, bez obzira da li kupuju školsku ili neku drugu odeću, to je za njih trošak", rekao je Vesić.

Modna dizajnerka Dragana Ognjenović, koja je na poziv Ministarstva prosvete kreirala i donirala đačke uniforme, kazala je da su one proizedene u kapacitetima srpske tekstilne industrije.

Komentara 103

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mirka

Dečak deluje u ovom odelu kao Olivet Tvist!

4 0

Dule NS

Prvo resite umesto 10 izdavaca knjiga da bude 1.

18 1

Biljana

Uniforme jesu lepa stvar kad su prilagodjene deci. Ovo sto se predlaze je najblaze receno smesno. Nadam se iskreno da nece proci jer unapred zalim decicu koja ce ih nositi. Deci su potrebne dukserice, polo majice, trenerka jaknice, sorcevi, trenerka pantalone za hladnije dane. I sigurno ne kravate u osnovnoj skoli! Stvarno, gospodine ministre, jeste li ovaj dizajn pozajmili od Kineza ili Severnih Korejanaca?

23 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo