Da li psi osećaju ljudske emocije?

Da li psi osećaju ljudske emocije? Izvor: Shutterstock

Cezar Milan, „šaptač psima“, objašnjava da li psi osećaju isto što i ljudi. Na primer, kada psi imaju izraz lica kao da su krivi za nešto, da li se zaista tako i osećaju?

U videu objavljenom na sajtu Youtube, Cezar Milan objašnjava da psi, živeći sa ljudima, nauče različite emocije. To ne moraju biti samo dobra osećanja.

„Ako pas živi sa osobom koja je stalno tužna, on će upiti takvu energiju“, kaže Cezar Milan, dodajući da će pas na sve načine pokušati da se oslobodi te energije ponašajući se loše.

Ističe da psi ne osećaju krivicu, uprkos tome što ponekad tako izgleda. Kada vičemo na psa, to ga zbunjuje, a ne oseća da je uradio nešto loše, naprotiv, nije mu jasno zašto se deremo na njega.

On zaključuje da psi upiju onu energiju koja je oko njih, ali to može biti i dobro. Psi vole, osećaju nervozu, strah, ali i sreću.

Pogledajte video:

Izvor: Youtube/Mashable News

Tagovi: psi , pas , emocije

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

X

Psi su zrtve savremenog nacina zivljenja. Ljudi su danas upuceni sami protiv sebe i jedni protiv drugih, a cijenu placaju djeca, nemocni, bolesni i "kucni ljubimci".Da sam cinkaros, i da postoji policija za zastitu zivotinja, znam vlasnike koje bih prijavila zbog zvjerskog odnosa prema psu.

14 1

Maximus Decimus

Naravno da mogu.Mogu i mnogo toga vise.

29 2

Terier

Osecaju itekako sve, svako ko ima psa to uveliko zna

45 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo