"LaFerari Aperta" prodat za deset miliona dolara

"LaFerari Aperta" prodat za deset miliona dolara Izvor: Promo

Luksuzni Ferarijev model "LaFerari Aperta" prodat je na aukciji za deset miliona dolara.

Aukcijska kuća Sotbi održala je javnu licitaciju u kompleksu Ferarijeve fabrike u Italiji, na kojoj je prodat ovaj luksuzni model koji još nije ni montiran.

U aukciji se nadmetalo 12 kupaca, a najuporniji se izborio za auto za 10 milona dolara.

Uprava Ferarija izrazila je zadovoljstvo prodajom, koja je dosegla dvostruko veću cenu od prvobitno procenjene vrednosti automobila.

Aukcija je organizovana povodom 70. rođendana Ferarija, a oboren je i svetski rekord jer je LaFerrari Aperta postao najskuplje prodato vozilo u 21. veku.

Proizvedeno je ukupno 210 primeraka modela "LaFerrari Aperta", a neimenovani vlasnik je kupio poslednji model koji je još u fazi montaže.

Kompanija Ferari će kompletan iznos od deset miliona dolara donirati humanitarnoj organizaciji Save the children.

Tagovi: ferari

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srki

Sjajni marketinški potezi, Ferarija će ova reklama koštati samo visinu proizvodne cene, koja je desetine puta manja, a neko će uplatiti 10 m$ u humanitarne svrhe i imati odbitak za porez. Eto kako se prave pare, mozgom, a ne reklamiranjem najjeftinije radne snage na kontinentu.

43 2

Boy Genius

Ne znam kako uspevaju da naprave tako lep automobil? Danas postoji puno proizvođača superautomobila, ali nijedan ne može da se poredi ni iz daleka sa Ferarijevim dizajnom. Taj ko radi na dizajnu je nestvarno talentovan, jako voli svoj posao i pokazuje neverovatnu strast i ljubav prema automobilu. To se može videti iz svakog ugla, na svakoj krivini, na najmanjim detaljima. To se ne uči, sa tim se rađa. Svaka čast!

20 6

Istina

Računarska grafika je "nestvarno talentovana". Samo je treba znati koristiti.

1 15

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo