Uhapšen Saša Mirković

Nekadašnji čelnik Zaječara, bivši poslanik i član SNS Saša Mirković uhapšen je s još jednom osobom zbog sumnje da su oštetili budžet Grada Zaječara u iznosu od 13.960.799,90 dinara. Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, saopštio je MUP.

Izvor: N1

Mirković je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vreme dok je bio predsednik Skupštine opštine Zaječar.

Druga uhapšena osoba, sa inicijalima M.T, je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja, u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i posredovao u tome da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Njima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prijava i zbog "FK Timok"

Pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta je i krivična prijava protiv Mirkovića, kao bivšeg odgovorne osobe Grada Zaječara, kao i D.P. i A.V, bivših odgovornih u FK "Timok" iz Zaječara, zbog sumnje da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, iskorišćavanjem svog položaja u FK "Timok" zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je u navedenom periodu FK "Timok" sukcesivno uplatio "Timočkoj TV i radio" novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja, naveo je MUP.

Od ove sume je deo novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica, već naprotiv, dodali su iz policije.

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK "Timok", a "Timočkoj TV i radio" i "Beoton R" pribavili imovinsku korist.

Saša Mirković je estradni menadžer, vlasnik nekoliko medija. Poslaničku grupu SNS napustio je u novembru 2015. godine.

Komentara 146

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Poltroni I Kukavice

A zašto slušaju običnog političara i rade mimo Zakona. Nisu ni maloletni ni neuki da znaju posledice. Političar može da bude i nepismen i da daje naloge koji nisu u skladu sa Zakonom ali to ne znači da ga treba slušati jer on nije odgovorno lice. To neka rade poltroni, kojih ima previše.

4 0

ninja

On je sve to radio dok je bio clan SNS-a. Ne znam zasto su se bas sada setili da ga privode? Da nije zbog BG izbora?

12 0

Osveta loših đaka

Sve ovo je osveta Nicića i kompanije za ranije sukobe sa Mirkovićem. Eno, gledam jutros naslovnicu "novina" (dez)Informer, pa piše big slovima kako ie Mirković lopina i kako je ukrao 300.000 evra - tako neko cifra! Smejem se od muke! A nije bilo lopov dok je podržavao Vučića i SNS, dok je rasterivao opzicione skupove po Zaječaru, kada je uzimao lokalne medije pod svoje! Sve dok je slepo slušao Vođu, on je bio dobar i pošten, a lopov je postao tek kada je vođi okrenu leđa. Što neko reče, ako je Sale pametan, sada treba da razvali usta i kaže sve što zna o njima - lokalnim naprednjacima na celu sa preletačevićem Nicićem. Btw, nemojte misliti da narod Zaječara i okoline o Niciću ima bolje mišljenje nego o Mirkoviću.

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo