Haradinaj: Nije bilo uslova Srpskoj listi, gradiću poverenje

Haradinaj: Nije bilo uslova Srpskoj listi, gradiću poverenje Izvor: Armend NIMANI / AFP

Novoizabrani predsednik kosovske Vlade Ramuš Haradinaj izjavio je da Srpska lista nije imala nikakva uslovljavanja da bi njeni poslanici glasali da bude izabran za premijera Kosova.

Skupština Kosova izabrala je sa 61 glasom za i jednim uzdržanim Ramuša Haradinaja za premijera Kosova čime je okončano formiranje institucija Kosova posle prevremenih parlamentarnih izbora održanih 11 juna.

"Ne znam pod kojim uslovima je glasala Srpska lista, ja nisam video nikakav uslov", rekao je Haradinaj u Skupštini Kosova u prvom obraćanju novinarima nakon što je izabran za premijera.

 Haradinaj je posebno zahvalio novinarima i istakao da će uspešno pravazići probleme sa kojima se suočava Kosovo.

"Očekujem od vas da budete nemilosrdni prema svakom delu za koje smatrate da nije za dobrobit zemlje", kazao je Haradinaj novinarima.

Prema njegovim rečima, nova vlada biće dobra i stići će do svakog građanina Kosova.

"Većina poslanika su mi kolege. Očekujem i od Samoopredeljenja, ali i od DSK i Alternative da budu ono što treba da budu u parlamentu", kazao je Haradinaj.

Haradinaj se prethodno u ekspozeu poslanicima obratio i na srpskom jeziku.

"Dostojanstvo i poštovanje biće moj moto za sve koji žive na Kosovu", rekao je Haradinaj na srpskom.

Izvor: N1

 Dijalog sa Srbijom nema alternative, rekao je Haradinaj i dodao će raditi na jačanju prijateljstva sa svim prijateljima, i da će voditi dijalog sa svima.

Najavio je i da će se otvoriti i unutrašnji dijalog kako bi se razumelo koji su problemi sa kojima se suočavaju građani Kosova.

Ispred Srpske liste su za ministre su izabrani Ivan Teodosijević za resor administriranja lokalne samouprave, Dalibor Jevtić za ministra za zajednice i povratak i Nenad Rikalo za ministra poljoprivrede i šumarstva.

Izvor: N1

Komentara 65

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan

Ja zivim u KIM sto puta je boli Haradinaj nego neki tamo u vladi Srbije

0 0

Jaguar

Omaklo vam se.

0 0

Jovan

Ne resava se pitanje Kosova danas...to se resavalo onda kada su proglasili nezavisnost, a znamo ko ima je to dozvolio...

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo