Zatvori

Problemi odbojkašica: Mogući doping i brojne povrede

Problemi odbojkašica: Mogući doping i brojne povrede Izvor: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se u Turskoj, gde se priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali od poraza u prvoj pripremnoj utakmici protiv domaćina, selektora Zorana Terzića više brine situacija u njegovom timu.

Tehničar Ana Antonijević je, prema navodima italijanskih medija, pala na antidoping kontroli za vreme finalnog turnira Gran prija od 6. do 11. avgusta u kineskom Nanđingu. Srpkinja je, navodno, bila pozitivna na supstancu klenbuterol.

Ranije je objavljeno da je na "Fajnal siksu" na istu supstancu bila pozitivna i primač Italije Mirijam Silja i da je suspendovana, dok se slučaj ne okonča.

Pretpostavlja se da je uzrok kontaminirano meso, a odluku o tome da li je neko svesno ili nesvesno uneo klenbuterol u svoj organizam odlučuje Antidoping komisija Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Valja istaći i da Antonijevićeva nije otputovala sa reprezentacijom u Antaliju.

Novi problem sa organizatorima igre Terzića je zadesio posle prvog trening meča i poraza od Turske, u kome je Bojana Živković doživela povredu skočnog zgloba, zbog koga neće igrati više u Antaliji.

Prethodno su se tokom priprema na Kopaoniku, koje su sprovedene od 15. do 30. avgusta, povredile kapiten Milena Rašić, kojoj je noga još u čizmi, Katarina Lazović kojoj je napukla kost u šaci, Bojana Milenković ima problema sa zadnjom ložom, a Brankicu Mihajlović i Sanju Malagurski još muče povrede skočnih zglobova iz Gran prija.

Srpska selekcija se iz Turske u Beograd vraća 12. septembra.

Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu i Gruziji počinje 22. spetembra, a trajaće do 1. oktobra.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Ex faca

A zašto su „OSTALI SPORTOVI“ oni koji donose pehare i medalje, a glavni oni koji su burići bez dna. Jel me neko pitao u koji sport hoću da se uloži. Davanja iz budžeta su nekim sitnim delom i od mojih doprinosa, a ulaže se u propast.

10 0

Maki

Slazem se. Odbojka svakako nije tamo neki sport.

3 0

Mica

Bar ce zaigrati J Oluic.Najzad

1 0

* Sva polja su obavezna