Đurić: Podržaćemo svaku odluku Srpske liste

Đurić: Podržaćemo svaku odluku Srpske liste Izvor: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je, posle sastanka sa predstavnicima Srpske liste, da im je preneo podršku Vlade, institucija i predsednika Republike u borbi za opstanak spskog naroda na Kosovu i da će podržati svaku njihovu odluku koju donesu o ulasku u vladu na čijem čelu je Ramuš Haradinaj.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će Srpska lista povlačiti i donositi jedino u interesu srpskog naroda na Kosovu, "ne vodeći računa šta o tome misle oni koji nikad nisu bili na Kosovu".

Od početka je jasno da ne možemo birati albanske političke predstavnike... Za bolji život Srba ćemo se boriti kroz (kosovske) institucije i za skupštinskom govornicom, rekao je Rakić na konferenciji za novinare.

Marko Đurić, Srpska lista, sastanak Izvor: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Na konferenciji je potvrđeno da će Srpska lista podržati vladu Kosova i da će imati tri ministra. Dalibor Jevtić biće zamenik premijera i ministar za povratak i zajednice, Ivan Todosijević, ministar za lokalnu samoupravu i Nenad Rikalo, ministar poljopriverede i šumarstva. Srpska lista će takođe imati šest pomoćnika ministara u vladi Ramuša Haradinaja.

Izvor: N1

Komentara 127

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

PROKOPIJE

Buduci srpski ministri u kosovskoj vlade rekose da ce Srbi imati bolji zivot na Kosovu.Na osnovu boljeg zivota Srbi na KiM mogu traziti da se referendumom Kosovo otcepi od Srbije.Uz pomoc medjunarodne zajednice to bi im se omogucilo.tada priznavanje Srbije i ostalih zemalja nebi bilo potrebno da Kosovo najzad bude ravnopravna clanica UN.Stav Djurica i Vucica o Buducnosti Haradinaja samo je prica da se Vlasi ne dosete.

2 44

Blonde....

Kanda su botovi prvi dobili povecanje plate...Vucic i njegov koalicioni partner Haradinaj su siroke ruke, za gluposti...

18 120

Amy W..

Jeste, u svakom smislu.... A znate u cemu ?! Sokirali bi ste se

4 42

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo