Vučić: Ne menjamo odnos prema Haradinaju, optužnica ostaje

Vučić: Ne menjamo odnos prema Haradinaju, optužnica ostaje Izvor: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Odnos države Srbije prema mandataru za sastav kosovske vlade se neće ni "za jotu" promeniti, ostaju optužnica i poternica za njim, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je novinarima, nakon završetka svečanosti promocije nove generacije oficira Vojske Srbije, rekao da se danas neće sastati sa predstavnicima Srpske liste, koji su došli u Beograd, a da je na njima samima da odluče s kim će na Kosovu ići u koaliciju i da li će ići.

Vučić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da i prošli put kada je Srpska lista ulazila u Vladu Kosova nije bio oduševljen, ali im je rekao da su oni ti koji žive na Kosovu i Metohiji. 

"Vi živite na Kosovu, vi decu treba da pošaljete u školu", rekao je Vučić i naglasio da oni treba da odluče šta su najbolji uslovi za njih. 

"Mi kao država imamo isti odnos prema gospodinu Haradinaju, ako mogu da ga nazovem tako. Ostaje naša optuznica, poternica, jer mi ne možemo da odustanemo od pravde za one koji su stradali", predočio je Vučić.

Stav Srbije se neće menjati, ponovio je Vučić i ukazao da je srpski narod u pokrajini taj koji treba da donese tešku odluku.

"Da li da idu sa Samoopredeljenjem, koji ima još ekstremniji program nego što je Haradinajev, ali Srbima to niko neće da kaže? Da li da idu sa jednim ili drugim, ili da se nigde ne pojavljuju", ilustrovao je Vučić situaciju.

Svaku odluku koju donesu, rekao je on, podržaće, jer, po njegovim rečima, oni čuvaju postojanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Ne čuvam ga ni ja, ni vi, a sigurno ne Boško Obradović, Saša Janković ili Bojan Pajtić. Pogotovo ne tamo da žive ili pošalju svoju decu, a onda da sole pamet tim ljudima. Nemojte o patriotizmu da dele lekcije Pajtić, Janković, Obradović ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji i bore se za opstanak", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Komentara 426

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Torgal

Pa nije nam Haradinaj kriv što mi nemamo dostojanstvo i moral.... i Miloš Obilić, da je bio pragmatičan, poljubio bi skute Muratu...

8 0

Gile

Auuuu. Ovi botovi naucili da pisu...

16 37

Gordana

Ko Shvaba tra lala.Jedno te isto.Prati kako se glasa u komentarima.Ovo je invazija botova na ovaj tekst.Mora da su dobili povishicu 30%。

12 34

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo