Vučić: Povećanje vojske jedan od nacionalnih prioriteta

Vučić: Povećanje vojske jedan od nacionalnih prioriteta Izvor: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je mladim potporučnicima Vojske Srbije da u budućem radu moraju da budu svesni odgovornosti za ono što je najvrednije, za ljudske živote i "našu jedinu otadžbinu - Srbiju".

"Vaš posao je da čuvate, branite i štitite nezavisnost i suverenitet Srbije", rekao je Vučić na svečanosti povodom promocije novih oficira Vojske Srbije, i ukazao da je za svakog vojnika otadžbina svetinja, to je bila i biće zauvek u budućnosti.

 Vučić je ukazao mladim oficirima da će vojska svakodnevno biti izložena napadima stranih službi, medija i interesnih grupa, i poručio im da moraju ostati čvrsti, "postojano braniti interese naše Srbije kojoj smo se na vernost zakleli".

Prema njegovim rečima, danas se bitke vode na polju znanja, discipline, unapređenju veština i rezultata.

Jedan od najvažnijih ciljeva je stvaranje ambijenta da su kadeti, koji su brižljivo odabrani, budu adekvatno pripremljeni za preuzimanje odgovornosti u vojsci.

"Vi ste završili školu koja je iznedrila oficire, junake, Stepu, Mišića, Bojovića, Gavrilovića, beskrajni niz junaka. I oni su stajali u stroju, kao i vi, i bili nove uzdanice. Ponosni na pretke, slobodarsku tradiciju, vi ste najmlađa generacija koja nastavlja slavnu tradiciju predaka", rekao je Vučić.

Ponosan sam, dodao je Vučić, što Vojska Srbije po ugledu i poštovanju zauzima prvo mesto među institucijama države i uživa najviše poverenje građana.

"Srbija u sektoru odbrane i bezbednosti, ali i školovanju oficirskog kadra, želi da preuzme lidersku poziciju u regionu, imajući u vidu njen geografski položaj, osposobljenost i obučenost armije i ugled vojnog školstva u svetu", rekao je on.

Vučić je rekao da je jedan od nacionalnih prioriteta čuvanje i povećanje vojske i vojne profesije, zaštita životnih nacionalnih interesa, očuvanje stabilnosti u regionu.

Izvor: Tanjug

"Čvrsto opredeljenje Srbije za vojnu neutralnost ne znači da bi naša vojska ostala pasivna po izazove za mir i bezbednost. Neutralnost ne znači nezainteresovanost i pasivnost, znači iskrenu posvećenost miru i saradnji", predočio je Vučić. 

Zato su, objasnio je on, pripadnici naše vosjke angažovani u mirovnim operacijama na više kriznih žarišta i mi smo ponosni na njih. 

"Potrebna nam je budnost poput vojnika na straži i njihova rešenost", rekao je Vučić i istakao da snaga vojske nije u broju vojnika, već kakav je svako od njih. 

"Najveća snaga leži u odgovoru šta braniš, šta čuvaš i za koga se boriš. A onaj ko brani slobodu, kućni prag, decu, otadžbinu, teško može biti pobeđen", rekao je Vučić. 

Uveren sam da ste dorasli zadatku koji vas čeka, dodao je, posvećenost miru i bezbednosti svakog građanina naše lepe zemlje vaš je zadatak. Napredujte, usavršavajte se stalno, poručio je predsednik mladim potporučnicima. 

"Čestitam vam prvi oficirski čin, nosite ga na ponos otadžbine. Živela Vojska Srbije, živela Srbija", zaključio je Vučić.

Do kraja godine značajno veća primanja za vojnike

Vučić je izjavio da će do kraja godine pripadnici vojske imati značajno veća primanja, kao i da će se trend povećanja plata nastaviti i narednih godina. 

On je rekao novinarima da će na taj način biti motivisani ljudi da ostanu u Vojsci Srbiji. 

"Ponosan sam na novu klasu kadeta i verujem da ce oni doprineti stvaranju boljeg u snažnijeg sistema odbrane", kazao je Vučić posle promocije najmladje klase oficira Vojske Srbije u Beogradu. 

Dodao je i da je posao države da pripadnicima Vojske Srbije obezbedi bolji životni standard.

Komentara 217

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Sta ces sa povecanjem!? Da bijes narod; jer niko nam ne preti!? Nemas preca posla!? Ili samo trtljas po obicaju ovcama sto bleje kada te vide!? KO JE RUSIO SAVAMALU i VRATI NAM OPLJACKANE PENZIJE kako bi placao kerove davitelje i tabadzije!

6 0

Draganche

Hoće da povećava vojsku a država sve manja i manja. Tek da se nešto kaže

9 65

Милош

Каква држава,таква и војска...

12 84

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo