Ivanić: Pitanje hoće li BiH prepoznati Srbiju kao prijatelja

Ivanić: Pitanje hoće li BiH prepoznati Srbiju kao prijatelja Izvor: Anadolija

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu bila izuzetno dobra i bolja od očekivane, jer je bila mnogo konkretnija, ali da nije siguran da će Sarajevo prepoznati da je Srbija prijatelj BiH.

"Nisam siguran da će Sarajevo prepoznati da je Srbija prijatelj BiH. Imali smo mi to i ranijih godina, ali se uvek nakon posete i lepih reči počelo događati nešto u Sarajevu što proizvede problem", naveo je Ivanić.

On je rekao za RTS da se, međutim, nada da sada postoji iskrenost, jer je "predugo trajala ta vrsta ispipavanja i nepoverenja".

Ivanić je rekao da se nada da će se u Sarajevu pojaviti političar koji će gledati u budućnost.

"Posebno je značajna Vučićeva poseta Istočnom Sarajevu, što je vrlo pozitivna poruka. Ne mislim da bilo ko može da ima ikakvu primedbu tim povodom", rekao je Ivanić.

Što se tiče povezivanja Beograda i Sarajeva autoputem, Ivanić smatra da je u ovom trenutku veoma teško da se političari u BiH dogovore oko trase, jer je "previše različitih interesa".

Ipak, on smatra da je važno da Srbija završi svoj deo autoputa i očekuje da to bude trasa prema Višegradu.

Tagovi: Mladen Ivanić , Srbija , BiH

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pas koji je voleo vozove

Posle svega sto se dogodilo trebace godine?

0 0

Neocortex

Da Bošnjaci iz BiH vide Srbiju kao išta drugo osim kao neprijatelja iz Drugog Svetskog Rata, ne bi ni započinjali rat za secesiju BiH nasilnim putem i protivno volji BiH Srba.

3 7

Stradija

Nece.

8 87

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo