Demokratski savez Srba traži da SDSS izađe iz hrvatske vlade

Demokratski savez Srba traži da SDSS izađe iz hrvatske vlade Izvor: N1

Demokratski savez Srba (DSS) ocenio je da je premeštanje spomen-ploče poginulim pripadnicima Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) s pozdravom "Za dom spremni!" iz Jasenovca u Novsku "potpuno neprihvatljiv i sramotan čin".

DSS je pozvao predstanike Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) da izađu iz vlade i da time "bar malo umanje sramotu koju nanose celoj srpskoj zajednici", prenosi Hina.

U saopštenju DSS-a ocenjuje se da je premeštanje spomen-ploče "protivno načelima na kojima počivaju savremena društva".

Premeštanje "zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu", navodi se u saopštenju.

"Među tim građanima negde na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti", naveo je DSS, dodajući da je učestvovanje predstavnika srpske zajednice iz redova SDSS-a i drugih manjina u toj vlasti "izrazito ponižavajuće", ali da "to više nikoga ne iznenađuje".


Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Era

Da nije Jevreja, spomen park u Jasenovcu bi srušil domoljubi. Kao što je onaj fudbalerčić zaradio kaznu zbog " Za dom spremni!"

6 0

Jova

Hahaha....Pupovac da napusti fotelju?

4 2

Ri

srbin po zanimanju...

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo