Pašalić o slučaju Savamala: Mislim da nismo dobili izveštaj

Pašalić o slučaju Savamala: Mislim da nismo dobili izveštaj Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da čeka da tužilaštvo i sudovi urade svoj posao u "slučaju Hercegovačka" i da će onda reagovati njegova institucija. Ombudsman je rekao da misli da njegova kancelarija još nije dobila izveštaj unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova o tom slučaju.

On je dodao da će institucija ombudsmana reagovati kada taj izveštaj bude dobila.

Pašalić je ponovio da je još 2016. godine kod zaštitnika "pravno arhivirano" sve što je trebalo u vezi s rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici.

"Mislim da još nismo primili izveštaj", rekao je Pašalić novinarima u Beogradu.

"Mi čekamo da sudovi i tužilaštvo urade svoj posao, što je po zakonu, a onda ćemo reagovati", kazao je Pašalić.

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi".

Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Tadašnji zaštitnik građana Saša Janković objavio je izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Izvor: N1

Komentara 77

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Klin Corba

Uspeli su da obesmisle i privatizuju i poslednju instituciju.

19 0

Prst na celo

Nemoj da MISLIS,nije ti u opisu radnog mesta!

44 0

Guru

On covek MISLI! Kakva je ovo izjava? Da li on radi svoj posao za koji je placen od nas koji placamo porez? Zamislite da pitate npr sluzbenika da li vam je napravljen pasos, a on kaze:"mislim da nije". To jasno pokazuje da ne radi svoj posao. Eto, ovo vam je isto. Sta on radi tamo kada ni ne zna nista o ovako bitnoj stvari.

21 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo