Vučić: Uspeli smo da promenimo atmosferu, Srbija nije bauk

Vučić: Uspeli smo da promenimo atmosferu, Srbija nije bauk Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je posetu Sarajevu sastankom s članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine i sa predsedavajućim Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem. On je posle sastanka rekao da je zadovoljan atmosferom i da od Srbije ne treba praviti bauka.

Izvor: N1info

Predsednik Srbije je poručio da je Srbija iskreni prijatelj BiH, da se ne meša u njene unutrašnje odnose i da poštuje njen teritorijalni integritet.

Novinarima je rekao da mu se čini da su on i njegovi sagovornici u BiH uspeli da promene atmosferu, da se bolje razumeju nego ranije i da se okrenu budućnosti.

"Cilj je da dostignemo trgovinsku razmenu od dve milijarde evra i na tome ćemo da radimo", rekao je Vučić i dodao da je važno ukinuti carinske barijere. Kako kaže, ukadanje carinskih barijera smanjilo bi troškove privrednika, a kao primer je napomenuo mlekare iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Onima i u Srbiji i u BiH koji, kako je naveo Vučić, njegovu posetu Sarajevu dočekuju na nož, predsednik Srbije se zahvalio, ali je dodao i da vidi da im ponestaje argumentacije.

"Važno je da se koncentrišemo na budućnost i da radimo za našu decu. Siguran sam da će to doneti mnogo dobre rezultate", zaključio je Vučić.

Predsednik Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je ocenio da su BiH i Srbija usmerene jedna na drugu i da dele isti cilj, a to je članstvo u Evropskoj uniji.

"Dogovorili smo se da se do kraja godine održi zajednička sednica vlada BiH i Srbije", rekao je Zvizdić i istakao da su i BiH i Srbija mala tržišta i da zajedničkim nastupom mogu lakše da privuku investitore i da otvore nova radna mesta.

Zvizdić je dodao da je tokom Vučićeve posete Sarajevu razgovarano o rešenju graničnih pitanja i da postoji pozitivno raspoloženje da se ta tema uspešno reši u kratkom periodu.

"Idemo kao trgovinskoj razmeni od dve milijarde evra", ocenio je Zvizdić i saglasio se da je potrebno ukinuti carinske barijere.

U delegaciji Srbije su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučić se juče sastao sa članovima Predsedništva BiH, a posetio je i Istočno Sarajevo, gde je razgovarao sa rukovodstvom ovog grada i načelnicima gradskih opština.

Ovo je prva poseta predsednika Srbije BiH nakon šest godina i prvi Vučićev dolazak u Sarajevo u predsedničkom svojstvu.

Komentara 83

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ha,ha,ha!

Juce bio u poseti a danas vec svoju misiju ocenio kao uspesnu!Neverovatno prepotentno.

0 0

Ovaj stalno zamjenjuje teze i istinu

Reče osoba koja je od Srbije napravila bauk i osramotila nas pred cijelim svijetom i komšijama.

11 71

Ana

Vucic je dokazao da zeli saradnju,i da zeli da saradjuje kako bi se problemi resili uspesno.

79 15

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo