Suđenje odloženo zbog zdravstvenog stanja Dikića

Suđenje odloženo zbog zdravstvenog stanja Dikića Izvor: Preent screen/RTCG

Saslušanje optuženih za umešanost u pokušaj terorizma u Crnoj Gori u Višem sudu u Podgorici danas je nije održano, jer jedan od optuženih, penzionisani general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić iz zdravstvenih razloga nije mogao da prisustvuje sudjenju.

Sudija Suzana Mugoša saopštila je da su zatvorski lekari pregledali juros Dikića i konstatovali da "nije sposoban da ide na sudjenje". Ona je navela da zbog toga "nema uslova" da se današnje ročište održi i nastavak zakazala za ponedeljak, 11. septembar.

Suzana Mugoša je tražila od Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija medicinsku dokumentaciju za optuženog Dikića, koji je od suda tražio da mu ukine pritvor i uvede mere nadzora. On je naveo da je operisan od kancera, a njegovi advkokati su ranije saopštili da mu je zdravlje "pogoršano" i da "ima indicija recidiva kancera".

Dikić je u prethodna dva dana izneo svoju odbranu i negirao umešanost u pokušaj terorizma oktobra prošle godine, nazivajući optužnicu "neosnovanom, konstrukcijom i bajkom", za koju se nada da će "neko odgovarati".

Pored Dikića, deo odbrane saopštio je i srpski državljanin Miloš Jovanović, optužen da je deo kriminalne organzacije koja je na dan izbora 16. oktobra prošle godine, pripremala nasilni upad u Skupštinu, smenu vlasti i proglašenje izborne pobede opozicionog Demokratskog fronta.

U Višem sudu u Podgorici se sudi grupi od 14 crnogorskih, srpskih i ruskih državljana, optuženih da su pripremali zaveru čiji je cilj bio sprečavanje Crne Gore da udje u NATO.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

kgb sou

Al su ovi udbasi krhkog zdravstvenog stanja kada treba da im se sudi.

5 1

kgb sou

Al su ovi naprasno krhkog zdravstvenog stanja kada treba da im se sudi.

9 1

kgb sou

Kako su ovi zdravi kad drugima "skidaju glave", ali zato naprasno postanu osetljivi i krhki kada im se sudi.

13 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo