Bakić: Grade Beograd na vodi u 20 metara dubokom živom blatu

Bakić: Grade Beograd na vodi u 20 metara dubokom živom blatu Izvor: N1

Graditi megalomanske objekte u 20 metara dubokom živom blatu u okviru "Beograda na vodi", pokazuje nezapamćenu bahatost vlasti, izjavio je za Danas arhitekta Dragoljub Bakić, član Akademije arhitekture Srbije.

"Umesto da slušaju struku, onim nam se rugaju. Zbog toga se desilo urušavanje obaloutvrde na koju smo upozoravali još pre tri godine. Na ovom projektu se sve radi pogrešno od trenutka kada je promenjen generalni plan", rekao je Bakić.

On je ocenio da "su požurili da prave promenadu da bi se hvalili, a tek onda prave donje dve galerije. Umesto da su prvo napravili obaloutvrdu, kako se to u celom svetu radi, oni su prvo izgradili stazu po kojoj će šetati", i dodao da "sad on na njihovu potpunu glupost treba da daje ozbiljne komentare".

"Za takav megalomanski projekat prvo je trebalo uraditi infrastrukturu. Da bi se tu smestilo 25.000 ljudi u dva miliona kvadrata. Beograd je prethodno morao da ima stanicu za metro, dva nova mosta i uređen saobraćaj. Sve je urađeno nestručno i nekompetentno", rekao je Bakić za Danas.

Komentara 133

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

journalist u mirovini.

Šta ste više i očekivali od onih koji su na vlasti.Oni su sebi gradili cvetnjake i šetališta radi Beogradjana,da bi na sledećim izborima dobili koji glas više.jer ko ima Beograd ima i vlast u celoj državi.

8 0

pile

Što je brzo to je i kuso . dokle na brzinu da se prave veliki promašaji. Istražni radovi nisu izvršeni i ko ćesada da odgovara za ovakav promašaj koji će da košta sve građane Srbije.

6 0

Marko O.

Sve će to Arapi pozlatiti a Srbiji će ostati gubici i sramota.

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo