Zatvori

Istorijsko pomirenje SPS i DS

Istorijsko pomirenje SPS i DS Izvor: N1

Jedan od događaja koji su obeležili koaliciju Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, koja je Srbijom vladala četiri godine, svakako je takozvano istorijsko pomirenje.

U sledećem pregledu podsećamo vas na koji način je DS pokrenuo ovu inicijativu, šta je time želeo da postigne, kakve su bile reakcije SPS, te u kakvoj je vezi deklaracija bila sa raspodelom javnih preduzeća novih koalicionih partnera, a nekadašnjih ljutih ideoloških protivnika.

Ovaj događaj značajno je uticao na politički život i doveo do manjeg cepanja SPS iz kojeg je izrastao Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

Ko se u SPS zalagao za sporazum od početka, koji su bili uslovi SPS da do njega dođe, zašto su u tom kontekstu pominjani Milanović i Mirjana Marković, ko je u DS znao, a ko nije znao šta se događa - neka su od pitanja na koja odgovara sledeći pregled.

Više o projektu "Istinomer Amnezija" možete pročitati ovde.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Zoran

Naslov je mogao da glasi i -Pravljenje jedino moguce proevropske vlade u tom trenutku.

4 6

Georgije

Neuspelo pomirenje dveju stranaka nas uči da je istrebljenje jedino rešenje. Doduše, za istrebljenje je potrebno malo više vremena i truda, ali sama pomisao da onih ''drugih'' više ne bi bilo - prosto ispuni i motiviše čoveka.

8 0

hiperbola

super je pomirenje. čim su sa SNS napravili vladu sve loše su svalili na DS i ostale iz te tadićeve vlade.

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo