MK Grupa najveći izvoznik hrane iz Srbije

MK Grupa najveći izvoznik hrane iz Srbije Izvor: Promo

MK Grupa sa svojim članicama, kompanijama Karneks, Sunoko, MK Komerc i Agroglob, šesti je najveći izvoznik iz Srbije u periodu januar-jul 2017. godine i prvi u prehrambeno - prerađivačkom sektoru sa ukupnim izvozom od 116 miliona evra, saopštila je ta kompanija.

Najveći udeo u izvozu, 63,5 miliona evra, predstavlja prodaja žitarica - kukuruza, pšenice, suncokreta i soje kompanija MK Komerca i Agrogloba, dok je izvoz Sunoka 42 miliona, a Karneks 10,5 miliona evra.

"Ostvaren izvoz dokaz je da višedecenijsko iskustvo kompanije u oblasti agrara, preneto na prehrambeno-prerađivački sektor u MK Grupi i dalje donosi najbolje rezultate", rekao je direktor MK Grupe Dušan Radičević.

On je istakao da poljoprivreda, ali turizam i bankarstvo ostaju streteška opredeljenost MK Grupe i to su oblasti u koje će kompanija nastaviti da ulaže i dodatno razvija poslovanje.

MK Grupa je navela da ima najveće skladištene kapacitete na ovim prostorima, što joj omogućava da ima vertikalno integrisan način proizvodnje.

U okviru te kompanije je 40 preduzeća i zapošljava oko 7.000 ljudi.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gorčin

A kolike su plate kod najvećeg izvoznika? Nikad veće?

34 0

nije tajna...

prosek 1000 eur...i svake godine rastu..pravim radnicima...veliki pozdrav...

7 11

dule

secerko... 3 secerane za po 1 e a na lageru milioni secera u magacinu buuuuuuaaaaa

38 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo