Radovi širom Beograda, kako preživeti saobraćajni kolaps?

Problemi i u Beogradu - početak školske godine i kraj godišnjih odmora znače još veće saobraćajne gužve, jer se istovremeno rekonstruišu mnoge ulice, Trg Slavija i Brankov most. Radujte se i strpite se - poruke su nadležnih.

Izvor: N1

Crveno ili zeleno svetlo na semaforu - ovih dana u Beogradu je svejedno. Svejedno je i da li pogledate levo ili desno - radovi su svuda.

"Radovi u našem glavnom gradu su nešto što može samo da nas raduje", smatra zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Obradovan je bio i prvi čovek prestonice prilikom predstavljanja servisnih vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća - ukoliko ova vozila uopšte uspeju da priđu autobusima koji se pokvare u gužvi.

Ipak, građane moli za razumevanje - mada u njihovu nervozu ne veruje.

"Razgovaram ja sa ljudima, nisu oni ni toliko nervozni, ni nije im to veliki problem, samo kažem - malo strpljenja, jer znaju da radimo nešto lepo za grad Beograd. Ne radimo to zato što se nama prohtelo, već što niko to decenijama nije radio. Ja vidim po građanima da se oni raduju", kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Malo dalje od rezidencije gradonačelnika, građani - vozači ga demantuju na svakom koraku.

"Kad vozim se ne radujem baš, ali ovako volim, volim izgradnju, inače ne bih bio u radnom odelu."

"Sve jako sporo ide. Ne smejem se."

Beograd, gužva, saobraćaj Izvor: N1

Ne smeju se ni građani - pešaci.

"Užasno, katastrofa šta su nam uradili! Naravno da se ne radujem!"

"Obilazim radove i oduševim se kako rade. Oduševim! Kad bih imao svima bih platio po 100 dinara da popiju pivce!"

"Ovo je pravi lavirint, ne znam kako se uopšte može proći."

"Nikako, ovde ništa ne funkcioniše."

Nije tačno, gradski prevoz funkcioniše, tvrdi direktor GSP-a.

"Ne pravi nam to baš tolike probleme jer očekujemo da posle svih ovih radova funkcionisanje gradskog saobraćaja bude još bolje, još kvalitetnije, još brže", kaže generalni direktor GSP-a Željko Milković.

Još brži demanti za direktora. Zamalo veliki problem, jer su se na istom putu našli nervozni vozač privatnog prevoznika i pešaci koji ne poštuju signalizaciju.

Ukoliko vam osmeh i ostane na licu, a živci na broju - ne brinite, radovi u Beogradu traju još nekoliko meseci.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ledi Gaga

Nije stvar da se popravlja i sredjuje?! Nego ovim tempom celu zumu ima da gackamo po blatu. Stalno prolazim preko Slavije, nema deset radnika na gradilistu i od njih nekolicina nedto prevrce, ostali sede, razgovaraju....

2 0

Elf

Od ovih komentara, do sada ima dva normalna. Ostali klasika, kad se ne radi - onda Beograd pun rupa, kad se radi - onda što se radi. Jedina primedba može da bude sporost, noću se ne radi, nije urađeno sve. Primer Ruzveltova u delu koji je gotov, ništa od obećane biciklističke staze. Iako nikada neću glasati za vladajuću stranku, ovakvi komentari me iritiraju više, od izrovarenih ulica.

3 9

Stranac

Sada kukate, ali vas na izborima nigde nece biti, jer je hladno, jer pada kisa, sneg ili grad, jer ne radi lift ili vas prosto mrzi. Izadjite na proklete izbore vi koji ste ugrozeni radovima u centru BG-a i sve ce biti dobro. Ne dozvolite da disciplinovane stranacke legije iz Sopota, Mladenovca, Lazarevca, Dobanovaca i drugih "beogradskih" naselja umesto vas odlučuju o vašem gradu.

32 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo