Polovina: Laban me pozvao na razgovor, dobio sam dva udarca

Polovina: Laban me pozvao na razgovor, dobio sam dva udarca Izvor: N1

Vladimir Polovina se, nakon današnjeg saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, obratio saopštenjem u kom je naveo da se tokom večeri u kojoj je dobio, kako kaže, dva udarca, sreo sa gradonačelnikom Subotice jer ga je on pozvao na razgovor.

Povodom incidenta, Polovina je rekao da ga je gradonačelnik Subotice pozvao na razgovor.

"Međutim,  to je uglavnom bio monolog u kome je gradonačelnik na moj račun izneo najgore pretnje i uvrede, nakon kojih sam dobio i dva udarca od strane Spasoja Vujovića, koji se tu očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu. O tome da li sam dobio batine ili ne, a o čemu se prethodnih dana spekulisalo u medijima, najbolje govori izveštaj iz subotičke bolnice od iste večeri u kome su mi konstatovane lake telesne povrede i koji imam u posedu. Nakon što sam otišao u policiju da prijavim ovaj incident, zadržan sam a kasnije i pritvoren uz objašnjenje da je protiv mene podneta prijava za ugrožavanje bezbednosti gradonačelnika. S obzirom da je taj postupak u toku, njega ne želim dalje da komentarišem", rekao je Polovina u saopštenju dostavljenom medijima.

Polovina, kako kaže, pretpostavlja da su plakati koji su se u Subotici pojavili prethodnog dana, na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut", bili glavni povod za ovaj razgovor i za nasilničko držanje gradonačelnika.

"Naglašavam da ti plakati predstavljaju tek poslednji izraz nezadovoljstva velikog broja članova Srpske napredne stranke u Subotici, kojoj i sam pripadam, prema bahatom, osionom i neodgovornom ponašanju lokalnog rukovodstva, na čijem je čelu gospodin Laban, koje traje duže vreme. Da li je otimanje FK "Bačka 1901" od bunjevačke zajednice koja ga je decenijama gradila, nasilno i uz falsifikovani pečat, i postavljanje Spasoja Vujovića – istog onog od kojeg sam zadobio udarce, za njegovog predsednika, pravi primer ko i kako treba da vodi klub sa najdužom tradicijom u Srbiji? Da li je gostovanje subotičkog dečjeg pozorišta u Gračanici, koja se prikazuje kao inostranstvo da bi se isplatile veće dnevnice, način na koji treba da se troše javna sredstva i štiti državni suverenitet? O problemima u vođenju Gradom i funkcionisanju lokalnog odbora SNS, ranije sam se već obraćao lokalnom rukovodstvu, međutim gospodin Laban me tada nije pozivao na razgovor", kaže Polovina.

On je dodao da se ograđuje od lokalnih, ali i svih ostalih političkih subjekata koji su "ovaj verbalni i fizički napad odmah pokušali da iskoriste i da pokažu kako Bogdan Laban predstavlja isključivu sliku SNS, a njegovo ponašanje – način vođenja politike naše stranke" i da ga to vređa.

Naglasio je da najveći broj članova subotičkog SNS čine časni i pošteni ljudi koji ne podržavaju manir gospodina Labana u vođenju Grada, niti rečnik iskazan u razgovoru sa njim.

Dodao je i da "gospoda iz opozicije koja su defilovala subotičkim i srpskim medijskim prostorom u vezi sa ovim slučajem počnu da se bave politikom", a da zasluge ostave SNS.

"Bio sam, i ostajem privržen javnom interesu, međusobnom uvažavanju i otvorenom dijalogu kao osnovnim političkim vrednostima za koje se zalaže i centrala naše stranke, odnosno Srpska napredna stranka u celini, a u koju je gospodin Laban očigledno zalutao", kaže u saopštenju Polovina, koji nakon današnjeg saslušanja nije želeo da odgovara na pitanja novinara. Laban je zgradu napustio kroz sporedni ulaz.

Detaljnije od našeg reportera Miodraga Sovilja:

Izvor: N1

Komentara 47

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Beba

Samo ti ostani gde jesi, nisi ni ti bolji. Poznajete se vi vrlo dobro,sad je opozicija kriva, vecito vam neko kriv.Ah, sto te nije jace....

8 3

Nidza

A sta ako je Polovina namerno isprovocirao Labana?!

38 27

Uvek bilo i bice

Ne moze se odbraniti neodbranjivo.

18 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo