Kako se rekonstruiše Slavija

Kako se rekonstruiše Slavija Izvor: N1

Rekonstrukcija trga Slavija, o kojoj se govori poslednjih petnaestak godina, počela je tek 2017. izgradnjom fontane koja peva, za vreme gradonačelnikovanja Siniše Malog.

Na nju je potrošeno 1,8 miliona evra, a nekoliko meseci nakon otvaranja nije jasno da li će ona raditi tokom cele godine ili će biti isključena zimi.

Kako se od ambicioznih planova koji su podrazumevali sportske terene, akvarijume, leteće pasarele i podzemne trgove stiglo do trenutnog rešenja?

Kako su menjani i prilagođavani uslovi tendera i kako se tehnička dokumentacija menjala u hodu, te da li smo zaista dobili jednu od deset najepših fontana u Evropi, kako tvrde zvaničnici, samo su neka od pitanja na koja tražimo odogovor ove nedelje.

Šta kažu političari, šta kaže struka i jesmo li dobili novog Meštrovića...

Više o projektu Istinomer Amnezija u okviru kojeg objavljujemo i ovaj pregled, možete saznati ovde.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

hiperbola

to su radili i kad su u SRS bili. Raskopaj sve da narod priča o tome umesto o katastrofi u državi.

3 0

kataklinger

prolazim pesice 2 puta skoro svaki dan i kad god da se zadesim radnici sede u ladu kod narodne banke, one raskopine uvek iste, a koliko znam samo treba da promene asfalt.

18 2

miroslav arhitekta

Pa ceo grad je orkestrirano raskopan a naravno radi se manje vise normalno radno vreme gradjevinaca ili redukovano. Svuda u svetu (civilizovanom)se takvi radovo izvode 24sata dnevno da bi se sto pre zavrsili,tako da je to, u stvari,opstrukcija zivota velegrada a sluzi da se Vlasi ne dosete pravom jadu.Isto kao sto je Skupstina bila raspustena u vreme izbora da niko ne moze da komentarise ono sto se radi u potaji.Logistika je savrsena a nameru vidimo i dozivljavamo.Svaka cast gospoinu Jako Malom i Ekipi planera...

47 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo