U Kragujevcu 16 Slovaka i slovačka partija Jaka Srbija

U Kragujevcu 16 Slovaka i slovačka partija Jaka Srbija Izvor: N1

Najnovija partija upisana u Registar političkih stranaka je Jaka Srbija (Silné Srbsko), politička stranka slovačke nacionalne zajednice, sa sedištem u Kragujevcu, gradu u kojem prema poslednjem popisu stanovništva živi ukupno 16 Slovaka, objavio je Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Iz podataka u Registru vidi se da je partija osnovana 27. februara ove godine, a da je u Registar upisana 19. jula. Sedište joj je u Kragujevcu, a zastupnik je Vladimir Maksimović, navodi VOICE.

Vladimir Maksimović je član kragujevačkog Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj. On je do lokalnih izbora 2016. godine bio u Socijaldemokratskoj stranci (SDS) Borisa Tadića, i to kao predsednik Gradskog odbora SDS Kragujevac. Nepoznato je, međutim, da li se ikada izjasnio kao Slovak, piše VOICE.

Od ukupno 113 stranaka, koliko je registrovano u Srbiji, 69 je registrovano kao stranke nacionalnih manjina.

Tagovi: Kragujevac

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Onaj koji ih poznaje

Zbog Vladimira Maksimovica i Vitomira Nedeljkovica (njegovog politikantskog tvorca) je i nemoguce ocekivati da gradu Kragujevcu bude bolje. Zbog takvih, koji kao bolest prelaze iz stranke u stranku (DHSS - DS - SDS - Slovacka stranka) i dobijaju enormnu odgovornost za vodjenje racuna o lokalnim resursima o kojima ne znaju nista, ne mozemo nikuda stici. Rodjenu majku bi prodali za malo vlasti.

14 2

посматрач

на претходним локалним изборима у горњем милановцу мандате су поделили спс, снс, странка руса србије и зелена странка, иначе национална мањина словака. странка руса србије је била сателит странка спс-а, да привуче гласове млађе популације. незна се кога има мање у г. милановцу - руса или словака. иначе, поента је у томе да странке мањина немају праг ѕа улазак у скупштину. тако су двери имале више гласова него словаци и руси заједно, али нису ушли у скупштину, а ове две странке су добиле по два мандата (од 49). иначе, ово је била масовна појава по србији.

18 0

Zoran

Potseća na Novi Sad i sa tkzv strankom roma.Ta stranka je pomogla ovoj crno kosuljaškoj vlasti da dođu na vlast.U stranci nije bio ni jedan rom.Inače po ustavu cenzus za ulazak u parlament je mnigo struko niži za partije nacionalnih manjina nego za ostale stranke.

18 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo