Evo kako najlakše okačiti predsednika o klin

Evo kako najlakše okačiti predsednika o klin Izvor: N1/Bogdan Mijović
Evo kako najlakše okačiti predsednika o klin

Drugovi i drugarice, braćo i sestre, doneo sam odluku koju su već doneli mnogi svetski velikani. Vitalij Kličko je okačio rukavice o klin, Frančesko Toti je okačio kopačke, a ja sam rešio da okačim predsednika Vučića o klin! - rekao je Vulin pre neku nedelju pred radnim kolektivom Ministarstva odbrane koji nije krio kolektivne suze radosnice.

Kada je Kličko okačio rukavice o klin, bio je to znak da napušta boks, kada je Toti okačio kopačke o klin, bio je to znak da se oprašta od fudbala, tako da su svi pomislili kako je odluka ministra Vulina da okači predsednika Vučića o klin zapravo njegov simboličan znak da napušta politiku i posvećuje se onome što najbolje ume da radi. Na primer, postaje ovlašćeni distributer magle za jugoistočnu Evropu.

-Vulin okačio Vučića o klin! - već su svi zamišljali naslove na stranicama tabloida, sa slikom predsednika Vučića koji poput Totijevih kopački visi na nekom ekseru i dugo maše Vulinu koji nestaje na izlaznim vratima.

Onog dana u Ministarstvu odbrane, međutim, ministar Vulin je rešio da praktično demonstrira kako je najbolje okačiti predsednika Vučića o klin, da bi to saznali i oni koji u budućnosti planiraju sličan poduhvat.

-Dakle, najpre treba da se popnete na merdevine – vešto, poput pripadnika specijalnih antiterorističkih jedinica, ministar Vulin se uspentrao na meredvine ispod kojih je za svaki slučaj bio tim vatrogasaca sa gumenim dušekom.

 -Onda uzmete čekić! – dovatio je ministar Vulin čekić.

-Onda uzmete klin i udarite što jače po... Jao, palac! - uzviknuo je ministar Vulin, nekima se učinilo pobedonosno, pa su službenici Ministarstva odbrane u svoje notese upisali: “Da biste okačili predsednika Vučića o klin potrebno je popeti se na merdevine, dovatiti čekić, uzeti klin, i udariti se što jače čekićem po palcu leve ruke”.

-Ima li doktora u sali!? - prodrao se neko.

-Nema doktora, ali ima dva mastera! - čulo se iz sale.

-Zovite brzo hitnu pomoć! - viknuo je neko, a službenici ministarstva su u notes zapisali: “Sem vatrogasaca, za potrebe kačenja predsednika Vučića o klin, najbolje je obezbediti stalno prisustvo terenske ekipe najbližeg doma zdravlja”.

Zatim je ministar Vulin, sa palcem leve ruke uvijenim u zavoj, pitao prisutne:

"Drugovi i drugarice, braćo i sestre, ima li domara u sali?”

Službenici Ministarstva odbrane u notes su upisali: “Za potrebe kačenja predsednika Vučića o klin najbolje odmah zovite domara, onda vam neće trebati ni vatrogasci ni terenska ekipa najbližeg doma zdravlja”.
Prisutni domar je zatim sa dva poteza čekićem ukucao klin u zid.

A onda se ministar Vulin svečano popeo na merdevine sa nekim ramom ispod miške.

Potom se čuo malo jači tup udarac.

Službenici Ministarstva odbrane su u notese zapisali: “Za završni čin kačenja predsednika Vučića o klin važno je popeti se na merdevine sa ramom ispod miške, i onda iznenada skočiti na glavu, zajedno sa ramom”.
Šef protokola Ministarstva odbrane potom je obavestio prisutne da se demonstracija kačenja predsednika Vučića o klin odlaže do daljnjeg, te da će svi zaposleni u ministarstvu dobiti detaljna pisana uputstva o tome kako najlakše okačiti predsednika Vučića o klin, a pritom ne završiti na Klinici za traumatologiju.

Odlučeno je da zbog velikog interesovanja uputstvo o kačenju bude okačeno i na sajtu Ministarstva odbrane, i to pod atraktivnim naslovom “Evo kako najlakše okačiti predsednika Vučića o klin”, koji će, pretpostavljalo se, brojem klikova zaseniti i naslove tipa: “Evo kako najlakše očistiti blender”, “Evo kako danas izgleda Marija iz Žikine dinastije”, “Evo kako Zmaj od Šipova uči Gastoza da vozi auto”, “Evo kako Veljko Ražnatović uživa sa devojkom na Kipru” i “Evo kako da u sekundi izbacite Despasito iz glave”.

-Ljudima na odsluženju vojnog roka najviše nedostaju mama, tata, devojka, kućna hrana i kućni ljubimac, ali nekima, kao na primer meni, najviše nedostaje predsednik Vučić, makar uramljen i obrađen u fotošopu! - napisao je ministar Vulin u obrazloženju naredbe da se u svim kasarnama i vojnim objektima okači o klin portret predsednika Vučića, da bi se vojnici osećali kao kod kuće.

-Možda je bolje da u kasarnama stalno drže uključen televizor, da ne bacamo pare na slike i ramove! A efekat je isti! - setio se neko.

-Ni slučajno! Šta ćemo, recimo, kad se emituje “Slagalica”? - pitao je ministar Vulin, koji je uočio vidan nedostatak predsednika Vučića u “Slagalici”, ali je to tumačio okolnošću da u toj emisiji gostuju samo oni koji su nešto slagali.

Tajna vojna akcija kačenja predsednika o klin u svim kasarnama imala je šifrovani naziv “Neka visi Pedro”, ali je vremenom primećeno da sve više vojnika radosno viče: “Vučiću, Pedro!”

-Vuline! Reci mi, molim te, zašto meni u svim kasarnama uzvikuju “Vučiću, Pedro!” - zainteresovao se vremenom i predsednik za ovaj interesantan fenomen.

-U poverenju da vam kažem, to je naziv tajne akcije “Neka visi Pedro” koja je tako nazvana da nas ne provale strane obaveštajne službe! - objasnio je ministar Vulin.

-Pa to je glupo, mislim, Pedro nije srpsko ime, odmah će posumnjati da nešto krijemo. Nađite nešto drugo, jednostavnije, neki domaći izraz, svakodnevni, uobičajeni, koji nikome neće biti sumnjiv – kazao mu je predsednik.

I onda je ime tajne vojne akcije promenjeno domaćim, svakodnevnim, uobičajenim izrazom koji nije sumnjiv stranim obaveštajnim službama. Činilo se da je sve pod kontrolom, sve dok jednog dana predsednik Vučić nije pozvao ministra Vulina, pomalo urlajući, i pitao ga:

-Vuline! Reci mi, molim te, zašto meni u svim kasarnama uzvikuju: Vučiću, pederu!?

Komentara 88

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Anča

Fali na kraju teksta , Gradonacelnik Subotice ce da mu izrekne kaznu😂😂😂😂😂

17 0

gordana

D a je taj "Glavni " naocita faca ", pa da progutamo i tu cirkuzijadu-te f o t k e , koje kuda .-svuda---..OVAKo nece nam biti lako, pogotovo pred naš redovni dnevni obrok...".rigoleto"

18 0

e u

FENOMENALNO !!!

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo