Do autobusa preko prekopanog trotoara, žena polomila ruku

U Beogradu trenutno ima 1.100 gradilišta. Novcem iz gradskog budžeta se popravljaju mostovi, rekonstruišu bulevari, ulepšavaju ulice. Iako su, kada je reč o rokovima, Beograđani nestrpljivi, majstori na nekim lokacijama ne žure do te mere da isti posao rade duplo. Kao što je slučaj u ulici Mije Kovačevića na beogradskoj Paliluli.

Izvor: N1

Iako ganc nov, asfalt postaje građevinski otpad. Naime, radnici uništavaju trotoar odmah pošto su ga utabali i na autobuska stajališta postavljaju ploče. A moglo je, priznaju majstori iza kamere, to uraditi odmah. I na stranu što iritira Beograđane, da li je ovo duplo ulepšavanje stanica za Beograd dodatni trošak?

"Nema tu dodatnih troškova. Znači sve što izvođač uradi mora da uradi o svom trošku. Znači, zna se koliko je predviđeno za to, ukoliko su nešto pogrešili oni to moraju da isprave za svoj račun", objašnjava gradski menadžer Goran Vesić.

Osim što je dupli, posao koji radnici trenutno obavljaju je opasan. Po prolaznike, naročito one koji ulaze i izlaze u odnosno iz prevoza.

Dok traju reprizni radovi, praktično jedina bezbedna oaza gde možete sačekati vaš prevoz je pločnik tik uz zid. Jer trotoar, odnosno poligon za jurnjavu ka autobusu, ovih dana staza je za trku sa preponama. Koje, one koji moraju raskopanim ulicama, koštaju i slomljene ruke.

"Jesam odlično prošla s obzirom na to, kako sam mogla da prođem. Hvala Bogu samo ruka, mogla sam i kičmu i noge i sve da polomim. Za to je kriv onaj koji je raskopao, niko ne dolazi da zakopava to ili da se malo požuri posao", kaže jedna Beograđanka.

Čelnici prestonice odbacuju da su odgovorni za opasnost koja vreba na ulicama. Tvrde za bezbednost su zaduženi oni koji grade. Ispituju, ipak, slučaj i već prognoziraju epilog - izvođač radova je nevin.

"Danas je inspekcija izašla, ne znam kakav je nalaz, ali bićete upoznati sa tim. U tom smislu brine onaj ko je investitor, ali ja sam siguran da su oni uradili sve da bude kako treba", kaže Vesić.

Prestonička ulica Mije Kovačevića doterivaće se do 22. spetembra. A izvođač će čak za ovaj poduhvat, tvrdi gradski menadžer, dobiti nagradu, ako ulicu završi pre roka.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ceca

Radili su dva ili tri meseca tu trasu, i umesto da su zavrsili tada sve oni se napravili pametni pa sada opet ruse.Uzas nemam reci na svakom uglu i cosku rupe i radovi

15 0

JA

Pa sta ?

2 27

Pera

Ko je ovde kontrolisao izvođenje radova? Da nisu koridori ? Ko je Investitor i da li se radi o kreditu ili budžetu Beograda? Neozbiljno.

28 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo