Karijera Siniše Malog do momenta kad je postao gradonačelnik

Karijera Siniše Malog do momenta kad je postao gradonačelnik Izvor: Tanjug/Tanja Valič

O Siniši Malom počelo se govoriti 2012. godine kada je imenovan za savetnika za ekonomska i privredna pitanja tada prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Od Vučićevog savetnika Mali je ubrzo postao glavni pregovarač sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su tih meseci 2012. godine pompezno najavljivali milionske investicije u građevinarstvo, poljoprivredu, avio industriju...

Kako je jačala politička pozicija Vučića, rasla je i politička moć Siniše Malog. Ono što nikome nije problem jeste bila činjenica da je Vučić svoju političku moć gradio između ostalog i na priči o "pljačkaškoj privatizaciji" sprovedenoj za vreme vlasti Demokratske stranke, a da je za tu privatizaciju, tada bio zadužen i njegov savetnik Mali.

Ove nedelje Istinomer vam predstavlja političku karijeru gradonačelnika Beograda Siniše Malog do trenutka kada je došao na tu funkciju.

Kroz priču o Malom pratimo prve godine privatizacije u Srbiji, privatizacije cementara i drugih preduzeća koje je Mali vodio kao jedan od direktora Agencije za privatizaciju. Od svih privatizacija u kojima je učestvovao najinteresantnija je ona preduzeća Beopetrol, koja će se kasnije pojaviti u još jednoj aferi - o 24 stana Siniše Malog o čemu je pisao KRIK.

Više o projektu Istinomer Amnezije u okviru kojeg objavljujemo ovaj tajmlajn možete pročitati ovde.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mali Alekov

A to su ti ozloglaseni DOSovci koje drug preCednik malo-malo pa spominje.

8 0

Neki

Povodom reportaže, napominjem da bi korektno bilo objaviti i stručnu biografiju kvalifikacija koje možete pročitati na online enciklopediama. Dakle, karijerista koji je imao dobar start posle uspešnih magistarskih studija u Americi početkom 2000.ih i što ga je preporučilo prvoj vladi Srbije koja radila na re-integraciji Srbije u međunarodne tokove. Kasnije sa razvojem karijere na poslovima u Agenciji za privatizacije i kasnije tokom funkcije gardonačelnika služio je potrebama vlasti i osigurvao svoju poziciju, bez obzira na sve koristeći znanja koja mu se ne mogu osporiti ali nova menadžerska sredstva off-shore firmi koje su uveliko pod istragama globalno.

5 4

Бошко

Кад мали има великог и јаког брата онда је главни у улици,нико несме да га попне.Џаба трошити речи.Већина овог народа нажалост види само до врха носа,а о памћењу и да не говоримо.Кад се све заврши већина ових ће рећи ,,знали смо никад нисмо гласали за њих,, као што нису ни за оне предходном и тако у круг.Народе дозову се памети још није касно.

60 139

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo