Zatvori

Vulin o Vučićevim slikama u vojsci: Jačanje kulta države

Vulin o Vučićevim slikama u vojsci: Jačanje kulta države Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nije potvrdio, ni demantovao tvrdnje medija da je naložio postavljanje fotografija predsednika Aleksandra Vučića u službene prostorije vojske i Ministarstva. On je dodao da bi postavljanje fotografija trebalo gledati "isključivo kroz jačanje kulta države".

Vulin je u Vojnom muzeju, gde je prisustvao obeležavanju dana te ustanove, rekao da "postoje interne procedure koje se sprovode" i da će se o njima izjasniti u javnosti kada budu završene, prenosi Insajder.net.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da se postave fotografije predsednika kada je u vojsci zabranjeno partijsko organizovanje, a Vučić je na čelu Srpske napredne stranke, Vulin je odgovorio da Član 111. Ustava navodi da "predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije".

"Nemojte gledati kroz predsednika koji vam se ne dopada ili dopada. To se treba posmatrati isključivo kroz jačanje kulta države Srbije", rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinarke Insajder.neta.

Na pitanje zašto ne poštuje član 112. Ustava, već Vučića naziva "vrhovnim komandantom", iako toga nema u tom članu koji govori o komandovanju vojskom, Vulin je odgovorio da "u Vojsci Srbije imate više komandanata, ali onaj koji komanduje svima je vrhovni".

Mediji su objavili da je ministar odbrane predložio da se u službene prostorije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postave fotografije predsednika Republike Aleksandra Vučića, a Ministarstvo je zatražili da mu se dostave podaci o potrebnom broju fotografja, ali i ramova za fotografije predsednika.

Izvor: Insajder.net

Komentara 214

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Čuburka

Država - to je ON?!

7 0

olio

Boze sveti pogledaj nas malo

26 0

Balkanski Kokosar

Mislim da je postavljanje slike vazno, i da narod prepoznaje rad i zalaganje predsjednika za prosperitet i napredak Srbije. Molim sendvic :)

34 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo