Đorđević: Nisam razgovarao s radnicima Goše, privatna firma

Đorđević: Nisam razgovarao s radnicima Goše, privatna firma Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da danas nije razgovarao sa radnicima Goše koji su protestovali ispred Vlade Srbije jer je ta fabrika u privatnom vlasništvu, ali je istakao da država pokušava da reši njihov problem na najbolji način.

 "Vlada je od prvog trenutka preko Agencije za mirno rešavanje radnih sporova pokušavala da reši problem i bila je uključena u razgovore", rekao je Đorđević.

On je dodao da je Vlada Srbije radnicima Goše pomogla da overe zdravstvene knjižice do 30. septembra, nudila se da posreduje u prodaji proizvoda te fabrike šinskih vozila, ali i ponudila 120 radnih mesta za koje se, kako je rekao, prijavio samo jedan radnik.

Đorđević je novinarima u Vladi Srbije rekao da štrajk nije način na koji radnici treba da ostvaruju svoja prava.

Zaposleni u Goši iz Smederevske Palanke štrajkuju od kraja marta ove godine jer od poslodavca potražuju oko 30 plata. Fabrika je bila u vlasništvu slovačkog ŽOS-a a u aprilu ove godine je preprodata kiparskoj firmi Lisnart.

Izvor: Tanjug

Komentara 44

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Alex

Da li je on ministar rada ili ministar rada u državnim firmama??? Kakve veze ima da li je firma privatna ili ne ako sve krši zakon obradu? I da li je on uopšte normalan ili je samo nenormalno bahat?!?

50 93

svedok s'lica mesta

Jel ovaj razume šta je izjavio?!

45 64

Građanin

Sramota...

41 44

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo