Udruženje: Dokazaćemo da su krediti u 'švajcarcima' ništavi

Udruženje: Dokazaćemo da su krediti u 'švajcarcima' ništavi Izvor: N1
(arhiva)

U Udruženju CHF Srbija spremili su nove argumente u pokušaju da dokažu da su krediti podignuti do 2011. godine, indeksirani u švajcarskim francima, ništavi.

Predstavnik tog udruženja, Milan Matić, kaže da su tzv indeksirani krediti, nezakoniti iz dva razloga.

Kako navodi, po zakonu, banke mogu da zaradjuju samo na kamati, a ne i na finansijskom derivatu, odnosno kursnoj razlici, a drugo, banke mogu da zarađuju samo na osnovu proizvoda koji su plasirale-a to su u ovom slučaju bila dinarska sredstva-jer klijenti nisu dobijali franke, već dinare, uz valutnu klauzulu.

Sledeći korak koji priprema ovo udruženje jeste pokušaj dogovora sa nadležnima, a naknadno će pravdu za korisnike problematičnih kredita potražiti i na sudu.

Opširnije u videu:

Izvor: N1

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Six

Sve banke koje su davale ove kredite su obmanule klijente, govoreci im da time sto ce platiti osiguranje kod NKOSK-a, osiguravaju svoje porodice, a istina je da je klijent platio ne malo novca i osigurao banku ! Pa jel i ovo socijalno pitanje ili pitanje krivicne odgovornosti?

70 1

Sremac

Slusam ove "velike briznike" koji pametuju na ovu temu a ispadaju smesni .... Ne bi ozbiljne drzave kao sto su Austrija, Francuska, Madjarska resavale ovaj problem da nije ozbiljna prevara... istrajte ljudi i verujte do pobede !!!

62 0

Beba

Kakva nistavost? To je ugovor koji ste potpisali sa ozbiljnom voljom i duznom paznjom. Ako uzmias nesto sto menja vrednoat (kredit u inostranoj valuti moras da budes svestan rizika. A rizik je ovde promena vrednosti valute. Trazite da se primene poreska oslobodjenja, oslobodjenje od poreza na zaradu na teret zaposlenog, umanjenje doprinosa. Ovo nije pravno pitanje, vec socijalno

8 98

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo