Američki tinejdžeri manje zainteresovani za Fejsbuk

Američki tinejdžeri manje zainteresovani za Fejsbuk Izvor: REUTERS/Dado Ruvić

Loše vesti za društvenu mrežu Fejsbuk – američki tinejdžeri nisu više toliko zainteresovani za nju. Naime, rezultati istraživanja koje je objavio eMarketer pokazuju pad zainteresovanosti u populaciji od 12 do 17 godina.

Ovo je prvi put da je došlo do pada zainteresovanosti za Fejsbuk kad je u pitanju bilo koja starosna grupa.

U izveštaju je takođe navedeno da mladi ispod 25 godina starosti sve manje koriste Fejsbuk i "preleću" na Snapchat i Instagram.

"Izuzimajući grupu koja više skoro uopšte ne koristi Fejsbuk, mladi koji su ostali na ovoj društvenoj mreži sve su manje aktivni – manje vremena provode na mreži i sve se ređe "loguju". Sa druge strane,  postoje mladi koji nikada nisu ni imali nalog na ovoj društvenoj mreži i ne obraćaju pažnju na nju, ali zato redovno koriste Instagram, koji je u Fejsbukovom vlasništvu“, rekao je analitičar Oskar Orosko, navodeći takođe da je barem ovaj rast interesovanja za Instagram dobra vest za kompaniju Fejsbuk.

eMarketer u svom izveštaju navodi da će ove godine broj korisnika Fejsbuka u starosnoj grupi između 12 i 17 godina biti oko 14,5 miliona, što je za oko 3,4 procenta manje od prošle godine.

Međutim, prognoza je odlična za Snapchat. Kompanija Snep Ink, koja je osnovala Snapchat, preispitivana je od strane stručnjaka i analitičara zbog sporog rasta zainteresovanosti korisnika – broj od 173 miliona korisnika manji je od Fejsbukove dve milijarde korisnika mesečno i Instagramovih sedamsto miliona. eMarketer predviđa da će rast zainteresovanosti za Snapchat u starosnoj grupi od 18 do 24 u ovoj godini biti čak 19,2 posto.

Prvi put u istoriji, eMarketer navodi, Snapchat će izbiti na prvo mesto po broju korisnika u starosnim grupama od 12 do 17 i od 18 do 24 godine, ispred Fejsbuka i Instagrama.

Ipak, ovaj rast neće biti održiv. U izveštaju takođe stoji da će se tokom 2018. godine Instagram širiti većom brzinom od Snapchata, prenosi mashable.com.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Severnjak

Ima fb i Zakenberg to u vidu zato su razradili instagram i wats up...

5 0

Rada

Kad su fejs okupirale babe i tetke sa svojim čestitkama, željama i pozdravima. Ni meni se više tamo ne zalazi a nisam baš mlada☺

16 1

Neko

Fejs sam ugasio pre jedno 4 godine, smece od drustvene mreze.

6 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo