Dveri i Stamatović potpisali sporazum o saradnji

Dveri i Stamatović potpisali sporazum o saradnji Izvor: Tanjug / ZoranŽestić

Lideri Pokreta Dveri Boško Obradović i Zdrave Srbije Milan Stamatović danas su potpisali sporazum o zajedničkom političkom delovanju čiji je cilj mirna smena aktuelne vlasti.

Obradović i Stamatović su posle potpisivanja istakli i da je danas počelo stvaranje patriotskog opozicionog fronta koji je otvoren za sve stranke, sindikate i udruženja građana koji dele iste vrednosti.

Na konferenciji je naglašeno i da su predstojeći beogradski izbori, kao i izbori u još deset lokalnih samouprava prva prilika za zajednički nastup i početak smene "nakaradne vlasti".

"Obavezujemo se na zajedničku saradnju u borbi za smenu aktuelne republičke vlasti i stvaranje širokog narodnog opozicionog fronta koji treba da izađe na sledeće izbore na svim nivoima", rekao je lider Dveri.

Obradović je naveo i da je danas veliki dan za opozicionu scenu jer se, kako je naveo, radi o prvom, posle mnogo godina ukrupnjavanju opozicije.

"Mi dolazimo iz unutrašnjosti, iz zapadne Srbije i to njenog nepokretnog dela gde Srpska napredna stranka nema apsolutnu vlast", rekao je on izrazivši uverenje da će tako biti i u celoj Srbiji.

Obradović je rekao i da se Dveri i Zdrava Srbija zalažu za iste nacionalne vrednosti - očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, bližu saradnju s Rusijom i da su protiv ulaska u EU i NATO.

"Naše jedinstveno je potpuno", rekao je on, istakavši da saradnja neće biti moguća sa onima koji pod firmom opozicije sarađuju sa SNS.

U tom kontekstu pomenuo je Demokratsku stranku i njenog lidera Dragana Šutanovca, istakavši da Dveri i Zdrava Srbije ne žele da posle smene režima Aleksandra Vučića na vlast dođe "gori Vučić".

Stamatović je rekao da Zdrava Srbije kao ni Dveri nikada nisu koketirali sa Vučićem i da im je to prednost.

Naveo je da ih vlast, kao i sve koji drugačije misle naziva kriminalcima, vređa i diskredituje na razne načine i istakao da ih to neće uplašiti.

"Ne želimo da menjamo vlast na ulici već na izborima", rekao je Stamatović koji je pozvao sve stranke na saradnju u vezi obezbeđivanja fer i demokratskih uslova za izbore.

On je naveo i da birački spiskovi moraju biti provereni i sređeni, a mediji slobodni kao i da je neophodno da Vučić prestane da zlouptrebljava državne institucije.

Oštro je kritikovo ekonomsku politiku vlade, istakavši da Srbija nema službu za zaštitu nacionalne ekonomije.

Naveo i da opština Čajetina nije mogla da dobije ni dozvolu za izgradnju panoramske gondole a kamoli neku subvenciju dok strani investitorima nemaju s tim nikvih problema.

"Borićemo se da zaštitimo domaće poljoprivredne proizvođače i radnike", rekao je Stamatović.

Dveri i Zdrava Srbije su principe zajedničko političkog delovanja sublimirali u preobraženjsku deklaraciju od 15 tačaka.

"Mi smo srpski rodoljubi i zaštita srpskog nacionalnog i duhovnog identiteta kao i srpskih nacionalnih i državnih intersa, za nas je uvek na prvom mestu", jedna je od tačaka te deklaracije.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zluradi

"... Obradović i Stamatović su posle potpisivanja istakli i da je danas počelo stvaranje patriotskog opozicionog fronta koji je otvoren za sve stranke, sindikate i udruženja građana koji dele iste vrednosti..." Iste vrednosti? Rublje ili ipak konvertovane u dolare?

226 29

Миодраг

Једина права српска опозиција,само се чека да устане Шумадија...

57 124

Milan Danilovic

Bas bi bilo zdravije za Srbiju da sad pa ovi dodju na vlast!!

89 24

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo