Dačić: Deo osoblja ćemo vratiti u Skoplje sledeće nedelje

Dačić: Deo osoblja ćemo vratiti u Skoplje sledeće nedelje Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je nedvosmisleno ustanovljeno, sa jasnim dokazima, pojačano ofanzivno obaveštajno delovanje prema Srbiji kao i prema Ambasadi Srbije u Skoplju u čemu je prisutan i strani faktor.

"Mi smo juče obavestili Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije da smo povukli celokupno osoblje ambasade Republike Srbije u Makedoniji na hitne konsultacije u Beogradu zato što je nedvosmisleno ustanovljeno, sa jasnim dokazima pojačano ofanzivno obaveštajno delovanje prema Republici Srbiji u celini i našoj ambasadi u čemu je pristan i strani faktor", rekao je Dačić u video izjavi koju je dao samo sa agenciju Tanjug iako je bilo najavljeno saopštenje za sve medija iz Ministarstva spoljnih poslova a vezano za povlačenje diplomata.
Kako je naveo, Srbija će preduzeti mere da se pripremi za rad u takvom okruženju, da zaštiti svoje interese i da preispita svoju osposoblčjenost i kapacitete za obavljanje posla u takvim uslovima.

"Već sledeće nedelje posle sastanaka koje ćemo ovde imati, a imaćemo sastanak sa predsednikom Vučićem deo našeg osoblja će biti vraćen a ambasador će biti vraćen kasnije kada zavrsimo sve konsultacije u Beogradu", najavio je srpski šef diplomatije.

Prema njegovim rečima, o ovom slučaju je razgovarao jutros sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

"Želimo dobre odnose sa Makedonijom, želimo da gradimo dobre odnose ali naša je obaveza da zaštitimo naše interese i u skladu sa tim ćemo primenjivati osnovne diplomatske principe u međunarodnim odnosima".

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Daša

Spoljna politika nam je pod veeelikim znakom pitanja!

6 2

Bata Santos.��...krusevac..

Dobro je da se vracaju sledece nedelje,francuska se jos nije oporavila od nasih mera...

34 5

Miroslav

Ovo je smešno. Šta smo mogli očekivati kada smo im se mešali u unutrašnje poslove pri formiranju vlade? Sada glumimo povređene veličine , a oni ide sigurnim putem u EU I NATO. A mi , dezorjentisani i svađalački sa susedima

40 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo