Vučić: Imamo dokaze o delovanju protiv Srbije u Makedoniji

Vučić: Imamo dokaze o delovanju protiv Srbije u Makedoniji Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

"To su stvari koje nekada morate da uradite", rekao je Vučić, navodeći da Srbija štiti svoje interese. Gradićemo dobre odnose sa Skopljem, ali oni moraju biti zasnovani na uzajamnom poštovanju, dodao je.

Odnosi sa Makedonijom moraju da budu zasnovani na međusobnom poštovanju, rekao je Vučić i dodao: "Ima tu mešanja i nekih drugih sila". 
"Naše je da se pripremimo i da umemo da reagujemo". Na pitanje novinara da to nije Rusija, rekao je da nije u ovom trenutku pomislio na Moskvu.

"Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni. Biće nekih promena u našem osoblju i da zaštitimo prijateljstvo naše sa Makedoncima, a i kako da se ponašamo u novom okruženju. Mnogo je spekulacija i mislim da će u narednih 10 dana sve biti mnogo jasnije", rekao je Vučić. "Moramo naučiti da delujemo u novom okruženju koje nije postojalo pre nekoliko meseci... Čekaćemo odluku kako će Albanci ići u pokušaj za prijem Kosova u Unesko. Videćemo kako će na to reagovati iz Skoplja i Podgorice", dodao je.
Premijerka Ana Brnabić je izjavila samo da se jutros sastala sa ministrom Dačićem, i obavila konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, jer se "ne radi o maloj stvari".

U makedonskom ministarstvu spoljnih poslova jutros je rečeno da, saglasno relevantnim odredbama Bečke konvencije, odgovarajuće institucije preuzimaju mere zaštite i bezbednosti ambasade Srbije u Skoplju. Srpska ambasada je obavestila makedonsko ministarstvo da će osoblje biti povučeno na konsultacije u Beograd, uz molbu da makedonske vlasti pojačaju bezbednost ambasade u Skoplju.

Izvor: N1

Komentara 157

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

mileva

daj pokazi dokaze

32 2

Nex

@Mikki09 @Tina takvi dokazi se ne pokazuju javno?! Ajde, pa sto onda uopste spominje? Sta, kao treba da verujem Vucicu baronu na rec. Laze bre dok zine. Makedonci se sprdaju sa nama, pogledajte samo naslovne strane njihove stampe. Niko Srbiju nije brukao kao ova klika na vlasti. Najsiromasnija smo zemlja Evrope! Otvorite oci vec jednom.

4 0

Mikki09

Bajo moj, takve stvari se ne pokazuju javno.

2 23

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo