Brnabić o povlačenju diplomata iz Skoplja: Nije mala stvar

Brnabić o povlačenju diplomata iz Skoplja: Nije mala stvar Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je o odluci da bude povučeno osoblje ambasade Srbije u Makedoniji razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Imala sam jutros sastanak sa Dačićem i konsultacije sa predsednikom Srbije, jer se ne radi o maloj stvari", rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona nije htela ništa više da kaže već je zamolila novinare da sačekaju saopštenje koje bi trebalo da bude objavljeno posle 12 časova.

Makedonska agencija Makfaks, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da je zvanični Beograd imao informacije da će Makedonija biti predlagač za glasanje za ulazak Kosova u Unesko, odnosno da će to predložiti kao tačku dnevnog reda. Podsetimo, Makedonija je i prošlog puta glasala za prijem Kosova u Unesko, 2015. godine. Ipak, premijer Zoran Zaev izjavio je u maju da će Makedonija prilikom narednog glasanja o članstvu Kosova u Unesko biti neutralna.

Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konsultacije u Beograd, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije preduzima mere povećanog obezbeđenja zgrade Ambasade Srbije u Skoplju, javila je TV 24, prenose Vesti online.

Komentara 48

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

journalist u mirovini

Kako premijer sazanaje vest od predsednika države i svog ministra inostranih dela ? Zar prvo ona treba da sazna novost ili vest !? Kakvu ulogu ona onda igra ? Da li "štoper" ili "zadnji vezni"? Odluka Makedonske vlade da udje u UNESKO i NATO je privatna stvar te države.Navodno praćenje srbijanskih diplomata u Skoplju,deluje malo detinjasto i naivno.

2 0

kgb sou

Taktika vucicevog rezima "ako si deo problema onda si i deo resenja". Prvo napravis problem, posle toga budes mirotvorac. Kao onaj sareni vozic. A mozda ga Zapad pusta niz vodu, pa im vucic "talasanjem" regiona porucuje da ga ne ruse jer svuda malo.mogu da izbiju sukobi. Iz istog razloga je i milosevicev rezim pravio ratove po Hrvatskoj.i Bosni.

27 0

Que c'est poux que as vaux St.Jacques

GOTOV JE, BRE!!!

18 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo