Vlada ne odustaje od platnih razreda

Vlada ne odustaje od platnih razreda Izvor: N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će, zajedno sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, sledeće nedelje imati sastanak sa predstavnicima sindikata prosvete, ali je istakla da Vlada neće odustati od uvođenja platnih razreda koji će omogućiti da najbolji budu nagrađeni.

"Što se mene tiče, prosvetari su prvi koji treba da zahtevaju takav zakon. U prosveti ima nekih 80.000 ljudi koji su u ovom trenutku jedna amorfna masa, koja kada imate povećanje plata u prosveti da, tri, pet osto imate dva, tri, pet odsto za sve njih, i nemate neki sistem ocenjivanja kvaliteta i učinka, a to je u stvari sektor gde prvo treba da imate sistem ocenjivanja kvaliteta i učinka", rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla novinarima, posle otvaranja međunarodne konferencije "Editovanje genoma: biomedicinske i etičke perspektive", da je videla kritike na račun Predloga zakona o platama u javnim službama koji se odnosi i na prosvetare i da će sa njima otvoreno o tome razgovarati.

"Prosveta je prva koja bi trebalo da zahteva takav zakon", istakla je Brnabić i navela da je to prvi sektor u kome bi trebalo da bude sproveden sistem ocenjivanja kvaliteta i učinka.

"Spremni smo da sednemo sa njima i vidimo koji su to standardi kvaliteta i učinka. Nisu sve škole u Srbiji jednako dobre, nisu svi profesori i nastavnici u Srbiji jednako dobri. Oni koji su najbolji moraju da budu nagrađeni", istakla je ona.

Izvor: Tanjug

Komentara 37

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

10 razreda i BONUSI

Uvesti 10 platnih razreda ; najveća plata (Predsednik države, premijer, Direktor NBS, Vrhovne sudije,..) da iznosi 10 prosečna plata (400 x 10 = 4.000 evra) , posle ministri, generali, ,.. sa 3.000 evra, pa razni rukoviodioci po 2.000, pa ekonomisti, pravnici, inženjeri,... sa 1.500 evra, zatim sa srednjoim školom oko 500 evra , a najmanjia plata za 8 sati prostog rada da bude 60% prosečne plate (tj. 240 evra)! Svaki razred (osim najvećeg) da prima BONUS-uvećanje 30% plate , ako se dobro radilo i ima dobiti !!

2 0

Evita

Dokon pop....

2 70

Kale*

Vlada ne odustaje od platnih razreda, kao što su njeni članovi odustajali od školskih razreda!

6 96

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo