FOTO: Trošna drvena koliba krije nedavno nađeni bunker JNA

FOTO: Trošna drvena koliba krije nedavno nađeni bunker JNA Izvor: Tanjug/ Čedomir Petarić

U Skopskoj Crnoj Gori, u šumi iznad sela Banjane, blizu manastira Svetog Ilije, skrivena drvećem i rastinjem, uz jednu liticu, stoji trošna, neugledna ovčarska koliba.

Ta, kako je meštani zovu - skrivnica, slučajno je otkrivena 2012. godine. Koliba skrival teška, metalna, narandžasta vrata, poput podmorničkih, koja otvaraju ulaz u podzemni vojni bunker.

U bunkeru se nalazi tunel sa hodnicima poput lavirinta i kablovima za telefon, telegraf, kao i cevima za ventilaciju.

Pogledajte fotoreportažu Tanjuga:

Tagovi: bunker , Makedonija , JNA

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ono i dsz

Članak odiše divljenjem prema napuštenom bunkeru uz neminovnu naznaku "po naređenju Maršala Tita.." što bi trebalo da usmeri čitaoca da i sam doživi osećanje nekakve moći. Naravno da se autor ovom priliku preigrao tako da mu članak liči na avanturistički strip. Ne zameram mu ako je bio Titov pionir, ali treba da razume da je Makedonija sada druga država, da je realan svet daleko od partizanskih bunkera i ostalih čuda opštenarodne odbrane a da se ratovi danas vode u virtuelnoj realnosti.

8 13

i ovo i ono i ono tamo

@ono i dsz Ocigledno je ovde jedino da postovani komentator sve valja u politiku i ima 0 avanturistickog duha.

1 0

Druge države

"... ali treba da razume da je Makedonija sada druga država, da je realan svet daleko od partizanskih bunkera i ostalih čuda opštenarodne odbrane a ..." Da, mnogo je tu država zaraslo u korov: niko ništa ne zna uraditi sam, već samo čekamo strane investitore.

6 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo