Pokret slobodnih građana obustavlja planove o saradnji sa DS

Pokret slobodnih građana obustavlja planove o saradnji sa DS Izvor: N1

Pokret slobodnih građana saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

"U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se gradjani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, "zaokreta predsednika DS", ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo "razgovor o mirnoj predaji vlasti".

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS "predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću Srpske napredne stranke".

"Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, između ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati 'predsedniku' Aleksandru Vučiću i da debata treba da počne prvo na nivou eksperata", dodaje se u saopštenju.

Gostujući u Novom danu, Šutanovac je rekao da je Politički savet DS prošle godine dobio zadatak da uradi izmenu dela Ustava koji se tiče pravosudnog sistema i da je taj predlog prezentovan pre dva meseca. On je, između ostalog, rekao i da ne postoji neslaganje sa Jankovićem.

Komentara 189

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Botko

Uh... Iskren da budem srecan bih bio da bilo ko (osim ovih ekstrema poput SRS, Dveri itd) smeni ove zulumcare predvodjene sultanom Vucicem. Btw, botove je lako raspoznati, cesto se potpisuju imenom, koje pisu uvek velikim slovom i trude se da ostave utisak relativne pismenosti.

9 4

Loodilo

Svaki "komentar" oko 200 pluseva. Vi botovi se cak ni ne trudite vise :)

10 2

Zima

Pa i trebao je mnogo ranije to da uradi

27 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo