Vučić ponudio državljanstvo Malom Pikasu i njegovoj porodici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je srpsko državljanstvo dečaku iz Avganistana Farhadu Nuriju i njegovoj porodici, koji su se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja novca za lečenje dečaka iz Srbije Nemanje Damčevića. Desetogodišnji Farhad Nuri uključio se u humanitarnu akciju prodajom grafika i akvarela koje crta.

Izvor: N1

Rođen je u Iranu, izbegao iz Avganistana, u Grčkoj naučio engleski jezik, sanja o Švajcarskoj, ali već osam meseci desetogodišnji Farhad Nuri živi u Srbiji, u izbegličkom kampu u Krnjači. Poziv iz Predsedništva mogao bi da promeni rutu njegove porodice na putu ka zapadnoj Evropi.

"Beograd je mnogo bolji grad od svih većih gradova u Švajcarskoj, garantujem ti", poručio mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pregovarački potencijal predsednika države tu se nije završio.

Vučić: Mi bismo voleli jednog dana da budeš predsednik. Ja sam peti predsednik Republike Srbije, ti bi mogao da budes deseti ili jedanaesti.

Farhad: Nadam se...

Vučić: Stvarno to mislim. Imaš sva prava da budeš predsednik ove zemlje.

Farhad: To ne zavisi od mene, pitaju se mama i tata.

Vučić: Znaš šta mame i tate uvek urade? Poslušaju svoju decu.

Farhad: Stvarno?

Vučić: Da, stvarno.

Ukoliko porodica Nuri želi da ostane u Srbiji - odmah bi dobili državljanstvo, a glava porodica čak i posao u svojoj struci, molerskoj. Sve zato što mali Farhad nema samo slikarske, već i ljudske talente, jer prodajom svojih slika pomaže bolesnom dečaku iz Srbije.

Aleksandar Vučić, Farhad Nuri Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Vučić: Moje je da vam ponudim da budete građani Srbije, mi bismo bili počastvovani da budete građani Srbije.

Farhad: Ja želim da živim u Srbija... Je l se tako kaže?

Vučić: Da, odlično je, bez ikakvog akcenta.

Farhad: Takođe želim da se zahvalim zbog svega što su za nas učinili u Srbiji.

Prema saznanjima N1, u centrima za azil u Srbiji trenutno boravi oko 4.200 migranata, od tog broja njih stotinak želi da ostane u Srbiji, nema, međutim, dostupnih podataka da je iko od njih ušao u proceduru za dobijanje srpskog državljanstva.

Komentara 174

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dp

kada mogu da ocekujem da moja majak koja zivi u Srbiji od 1961,moze ocekivati da postane drzavljanin Srbije..Hrvati joj ne dajuispis iz njihovih knjiga,dok Srbija ne uradi prijem , a srbija nece da je prihvati medju svoje drzavljane kod Hrvatska ne da ispis? vecito pitanje sta je starije koka ili jaje...?! inace zena ima 83 godine...sada nema nikakva licna dokumenta.

8 0

Hrvoje

Nije valjda blesav da uzme srpsko državljanstvo?! Pa odavde i srbi beže!

11 3

duci0167

Bravo Vucicu i botovi 2017te otkrili humanost. Vise staza u humanitarnom poslu od '91 s izbeglicama do sada imam nego sto 90% botova godina ima. Ti Vucicu uzmi sve kamere pa se snimaj ... vidi ovaj odozgo ko je od drugih '90tih napravio izbeglice i ratohuskao a ko ih docekao dobrodoslicom. Ti,Nikolic i Seselj pioniri sovinizma u Srbiji,ne pale te gluposti kod mene. I te migrante ste potrpali po kasarnama i to SAMO zbog para od EU. Strpali ste ih 2000 u Obrenovacku kasarnu! Dok su se przili na Suncu i smrzavali zimi pre par godina pljuvali ste po tim ljudima a sad izigravate humaniste. Fuj!!!

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo