Rama: Poštujem inicijativu, ali rešenje je priznanje Kosova

Rama: Poštujem inicijativu, ali rešenje je priznanje Kosova Izvor: Tanjug/Vlada CG/Saša Matić

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da poštuje inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pozove na unutrašnji dijalog o Kosovu i tako se "direktno i nekonvencionalno" suoči s prošlošću, jer je rešenje kosovskog pitanja u interesu svih, a ne samo Albanaca.

"Ono što je neophodno u ovoj fazi jeste upravo ono što je vaš predsednik započeo kao unutrašnji dijalog koji uzgred, ne bi bio beznačajan da se dogodi na Kosovu i u Albaniji, takođe", rekao je Rama u intervjuu za Blic od utorka.

Upitan o predlogu srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o mogućnosti da se kosovski problem reši podelom, Rama je kazao da ne pomaže ako se počne odatle i da bi mogao da zaključi da se radi o neuobičajenom predlogu.

Rama je kazao da je rešenje za kosovsko pitanje "puno priznavanje Republike Kosovo" od Srbije.

"Ali, kada se stavim u Aleksandrove cipele, svestan sam da je mnogo lakše to reći nego uraditi", kazao je Rama i dodao da je zasad važno da svi zajedno naporno rade do rešenja - strpljivo, direktno i nekonvencionalno.

Rama je kazao i da su odnosi Srbije i Albanije bolji nego ikada pre, kao i da je veoma ponosan zbog toga.

Govoreći o mogućnosti unapredjenja ekonomske saradnje dve zemlje, Rama je kazao da se stvari svakodnevno poboljšavaju i da su dve zemlje na dobrom putu, ali da je potrebno još mnogo toga da se uradi.

Komentara 70

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pavle

E blago nama kad ti već imaš rešenje za sve.Daj odnda reši prvo probleme u tvojoj zemlji a ne da ti je narod go i bos.A i koliko sam čuo opasno ti se drma stolica pa moraš nekako da se vadiš.

0 0

Mali Rajko

Da skupimo dobrovoljni prilog da kupi patike.

0 1

Dejo

Kosovo je sastavni deo Srbije, a ako ti nije jasno, pogkedaj rezoluciju SBUN 1244, gde je jasno definisano da je Kosovo u sastavu Srbije, i da sa njim jedina izvršna ibupravna vlast je KFOR i UMNIK!

0 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo