Zatvori

Rama: Poštujem inicijativu, ali rešenje je priznanje Kosova

Rama: Poštujem inicijativu, ali rešenje je priznanje Kosova Izvor: Tanjug/Vlada CG/Saša Matić

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da poštuje inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pozove na unutrašnji dijalog o Kosovu i tako se "direktno i nekonvencionalno" suoči s prošlošću, jer je rešenje kosovskog pitanja u interesu svih, a ne samo Albanaca.

"Ono što je neophodno u ovoj fazi jeste upravo ono što je vaš predsednik započeo kao unutrašnji dijalog koji uzgred, ne bi bio beznačajan da se dogodi na Kosovu i u Albaniji, takođe", rekao je Rama u intervjuu za Blic od utorka.

Upitan o predlogu srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o mogućnosti da se kosovski problem reši podelom, Rama je kazao da ne pomaže ako se počne odatle i da bi mogao da zaključi da se radi o neuobičajenom predlogu.

Rama je kazao da je rešenje za kosovsko pitanje "puno priznavanje Republike Kosovo" od Srbije.

"Ali, kada se stavim u Aleksandrove cipele, svestan sam da je mnogo lakše to reći nego uraditi", kazao je Rama i dodao da je zasad važno da svi zajedno naporno rade do rešenja - strpljivo, direktno i nekonvencionalno.

Rama je kazao i da su odnosi Srbije i Albanije bolji nego ikada pre, kao i da je veoma ponosan zbog toga.

Govoreći o mogućnosti unapredjenja ekonomske saradnje dve zemlje, Rama je kazao da se stvari svakodnevno poboljšavaju i da su dve zemlje na dobrom putu, ali da je potrebno još mnogo toga da se uradi.

Komentara 70

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Pavle

E blago nama kad ti već imaš rešenje za sve.Daj odnda reši prvo probleme u tvojoj zemlji a ne da ti je narod go i bos.A i koliko sam čuo opasno ti se drma stolica pa moraš nekako da se vadiš.

0 0

Mali Rajko

Da skupimo dobrovoljni prilog da kupi patike.

0 1

Dejo

Kosovo je sastavni deo Srbije, a ako ti nije jasno, pogkedaj rezoluciju SBUN 1244, gde je jasno definisano da je Kosovo u sastavu Srbije, i da sa njim jedina izvršna ibupravna vlast je KFOR i UMNIK!

0 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo