Šutanovac: Ustav prevaziđen, predložićemo promene

Predsednik DS-a Dragan Šutanovac najavio je da će ta stranka ovih dana pravno uobličiti predlog promena Ustava Srbije poslati ga predsednicima Republike i skupštine, kao i predsednici vlade i ministrima.

Izvor: FoNet

  U intervjuu Fonetu Šutanovac je naveo da DS smatra da je postojeći Ustav prevaziđen, a na pitanje o preambuli, u kojoj se navodi da je Kosovo deo Srbije, kaže da ne odražava realno stanje stvari.

"Preambula je zastarela, preambula ne odražava realno stanje stvari, ali preambula trenutno nije ni suštinski važna za ono što se radi u Srbiji, za ono što je neophodno da bi Srbija otvorila dalja poglavlja u pregovorima sa EU. Preambula će verovatno doći na red u nekim godinama ispred nas. Da li ćemo je sada zameniti to će zavisti pre svega od većine, a ne od DS, ali ako se ponudi kvalitetnije rešenje svakako ćemo učestvovati u tome", rekao je Šutanovac.

Komentara 75

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Cole

Da li smo mi slepi ili zmurimo pred istinom da necemo da priznamo da je Kosovo davno van Srbije.Na njemu politicari samo kupuju glasove.

6 78

Ralfinjo

Izgleda je pocela kupovina glasova za promenu ustava. Tacnije da se Kosovo ne pominje u ustavu. Zanima me kolika je cena Sutanovca za tako nesto?

18 46

svetlanast.

Nije Ustav najveca prepreka na "putu u Evropu".Problem je SNS i SPS vlast koja bi da Srbija UDJE u EU, ali ne dozvoljavaju da EVROPA UDJE U SRBIJU /slobodni mediji, nezavisno sudstvo, zaposljavanje na osnovu strucnosti a ne partijske pripadnosti, posteni izbori, zakoni jednaki za sve gradjane, Zakon o poreklu imovine...Nesrecna Srbija.

28 98

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo