Vulin: Dok je Vučić predsednik, a ja ministar, nećemo u NATO

Vulin: Dok je Vučić predsednik, a ja ministar, nećemo u NATO Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u subotu sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom na poligonu Alabino kod Moskve, gde na poziv ruskog kolege prisustvuje završnici i svečanom zatvaranju ovogodišnjih "Međunarodnih vojnih igara", saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Šojgu iskreno voli Srbiju i naš je prijatelj. Iskoristio sam priliku da mu se još jednom zahvalim na principijelnoj poziciji Ruske Federacije kada je u pitanju odnos prema Kosovu i Metohiji i da ga zamolim da se nadalje nastavi sa takvom politikom. Preneo sam i lične pozdrave Aleksandra Vučića, kao i poziv njegovom kolegi Putinu da prisustvuje obeležavanju stogodišnjice proboja Solunskog fronta. Pozvao sam i Šojgua da prisustvuje godišnjici oslobođenja Beograda 20. Oktobra", rekao je Vulin.

Na sastanku je potvrđena važnost opremanja Vojske Srbije novim sredstvima, pre svega borbenim avionima, tenkovima i borbenim vozilima, radi realizacije i unapređenja procesa obuke i jačanja njenih operativnih sposobnosti u suočavanju sa brojnim izazovima i pretnjama sve nestabilnijeg sveta.

Vulin je istakao da avioni MiG iz Ruske Federacije stižu po planu. Sve administrativne procedure su urađene i ruska i srpska strana su ispunile šta je dogovoreno, preostaju tehničke procedure. On je rekao da se nada da će avioni stići do kraja godine, a posle toga i tehnika, koja će pripasti našoj Kopnenoj vojsci.

"Dok je Vučić predsednik Srbije i ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO i neće biti član ni jednog vojnog saveza, baš kao što nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Srbija se izborila za svoje pravo da odlučuje o svojim prijateljima, da odlučuje da sama bira svoj politički i vojni put, i tako će i nastaviti. Naš put, kada je reč o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno određenje u pitanju, ostajemo neutralni", izjavio je Vulin.

Vulin i Šojgu razgovarali su i o daljem unapređenju bilateralne vojne saradnje.

Sastanku su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović, v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Kopnene vojske Vojske Srbije general potpukovnik Milosav Simović i izaslanik odbrane Republike Srbije u Moskvi pukovnik Budimir Gajić, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komentara 99

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

slavko

Dokle će ovakvi tipovi da nas štite i otkud ovom liku pravo da daje izjave u ime države a koje građani ne podržavaju. Uzgred kakve on veze i znanja ima sa vojskom . Mislim da treba da dobro razmislimo i sledimo primer Crne Gore za dobrobit građana Razmislite o ovome. Hvala

1 0

Prof. dr R O T

Aman, nemojte vi da nas cuvate i branite, vidjesmo, kako smo prosli, silno branjeni.

9 77

lola

jadan je narod kome Vucic i Vulin odredjiju sudbinu...kukala mu majka

23 63

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo