Zbog nevakcinisanja dece vodi se 209 sudskih postupaka

Zbog nevakcinisanja dece vodi se 209 sudskih postupaka Izvor: Pixabay
(ilustracija)

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović rekao je da je u slučajevima nevakcinisanja dece trenutno u postupku 209 predmeta, a do sada su donete 32 odluke, od kojih 21 osuda.

"Tu ima 11 rešenja o odbačaju zahteva, a ostalih 21 su ustvari osujujuće odluke od kojih je u tri slučaja doneta novčana kazna, a u 18 izrečena opomena učioniocu", rekao je Marinović za RTS.

Prema njegovim rečima prijave protiv roditelja podnosi zdravstveni inspektor pri ministarstvu zdravlja, a kada stigne zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, obavi se inspekcijska kontrola, sačini se zapisnik o tome i inspektor utvrdi da li je učinjen prekršaj.

"Inspektor sačinjava zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i kao ovlašćeni podnosilac podnosi nadležnom prekršajnom sudu", naveo je Marinović.

Prve novčane kazne izrečene su za roditelje koji nisu vakcinisali decu vakcinom MMR - protiv zaušaka, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu.

U martu prošle godine stupio je na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji propisuje kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji odluče da ne vakcinišu dete, a do sada je protiv takvih roditelja podneta 241 prijava i doneta 21 osuđujuća presuda.

Komentara 65

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čovek

Bil Gejts, jedan od najvećih zagovornika vakcinacije i depopulacije, čiji je otac bio na čelu organizacije Planirano Roditeljstvo (Planned Parenthood), nekada jedna od najmoćnijih eugeničkih organizacija Međunarodna federacija za planirano roditeljstvo (IPPF). Osnovana je 1916. godine u SAD (pod imenom Američka liga za kontrolu rađanja). Osnivač i vodeći ideolog ove organizacije je Margaret Sanger, jedan od idola Hilari Klinton. Svoju praksu nisu napustili ni danas, pa je tako David Daleiden, koji se bavi istraživačkim novinarstvom, razotkrio trgovinu organa abortiranih beba, kojom se ova organizacija, koja se između ostalog finansira i od strane poreznih obveznika bavi. Seksualno vaspitanje, koje takođe pokušavaju da uvedu, zasnovano je na radu Alfreda Kinsija (Alfred Kinsey), oca tzv. seksualne revolucije, zasnovane na zločinačkim istraživanjima (PEDOFILIJI!). Pogledajte dokumentarac Kinsijev sindrom, istražite rad Džudit Rajsman (Judith Reisman). Sve ovo dolazi iz iste „kuhinje”. ZAŠTITIMO DECU!

5 1

Kiza

O čemu Vi raspravljate. Barem se jednom upitajte, kada će država da stane na stranu svojih građana i kazni sebe (svoje institucije) ukoliko nesto ne urade u roku i taj iznos kazne uplati na račun oštećenog građanina. E, to je država. A, ovo...

4 1

Laza Lazarević

O čemu mi raspravljamo u 21 veku.Ja bi još dodao i raspravu o Zemlji da je ravna ploča,kao i o tome da li su ljudi bili na Mesecu...

12 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo