Sto dana predsednika: Makron nepopularniji od Olanda

Sto dana predsednika: Makron nepopularniji od Olanda Izvor: Tanjug/AP, Markus Schreiber

Francuski predsednik Emanuel Makron je mnogo nepopularniji nego što je to bio njegov prethodnik na toj funkciji Fransoa Oland u sličnom periodu predsedavanja, rezultati su najnovijih istraživanja.

Francuska anketna agencija "Ifop" i "Figaro" navode da samo 36 odsto Francuza odobrava politiku Makrona, nakon sto dana na funkciji premijera. 

Pre pet godina, 46 odsto odobravalo je politiku Olanda, koji je najnepopularniji francuski predsednik u istoriji ispitivanja u istom periodu svog mandata. 

Sve ukazuje na to da je manje i poverenje u Makrona nego u Olanda, jer 45 odsto ispitanih smatra da se on pridržava predizbornih obećanja u odnosu na 57 odsto 2012. godine.

Francuski građani ne smatraju da Makron vodi zemlju u valjanom smeru, jer je samo 23 odsto ispitanih saglasno da se "stvari kreću nabolje".

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Razuman Covek

Kad sam pricao da ce biti ovako, liberali nisu verovali eto vam. Jedan najobicniji pajac koji hoce zeni da da ogromna ovlascenja i koji sem oduzimanja prava radnicima nista sepcijalno nije uradjo

5 0

pešak

Šta mi toliko znamo o dešavanjima u FR. Mislim da je sasvin dovoljno što na scenu nije stupila ultra desničarska opcija. Francuzi su znali to.

8 4

Lol

Pajac i pion, gnjuri gde treba i kad treba, Trampu, mama Merkel, a najvise krupnom kapitalu

12 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo