Vulin: Migovi stižu u Srbiju po planu

Vulin: Migovi stižu u Srbiju po planu Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da ruski "migovi" stižu u Srbiju po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci.

Aleksandar Vulin kaže da je tokom susreta sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna. 

"U svakoj našoj odluci vodićemo računa o interesima Srbije na prvom mestu, a interesi Srbije su da ima najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom i to sam rekao svom sagovorniku. Dok je Aleksandar Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Vulin. 

Vulin i Šojgu razgovarali su na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, prenose beogradski mediji.  Prisustvovali su i finalnoj trci u tenkovskom bijatlonu, gdje su srpski tenkisti zauzeli šesto mesto.

On je preneo i lične pozdrave Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta, "vremena kada su Srbi i Rusi zajedno pobeđivali i kada su se zajedno borili". 

Komentara 181

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dag

To, ipak, ne znači da stižu.

0 0

Realan

Sve su ti isti prodavci magle kao što su bili i prethodnici vojska se raspada a oni prodaju maglu o nekakvom superoruziju...

13 0

Monaliza78

"Đekna jos nije umrla, a kad će? E sad će? A kad će? E ne zna se"... Sa" saćom " do cilja, kakav god on bio i" vezite se polecemo "! 🔋🔋🔋😈😨

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo