Venecuela optužuje Trampa: Želi da ugrozi stabilnost

Venecuela optužuje Trampa: Želi da ugrozi stabilnost Izvor: REUTERS/Carlos Barria

Vlada Venecuele optužila je američkog predsednika Donalda Trampa da želi da ugrozi stabilnost u Južnoj Americi sa "bezobzirnom pretnjom" o mogućoj vojnoj opciji za rešavanje političke krize u zemlji.

"Bezobzirna pretnja predsednika Donalda Trampa ima za cilj da uvede Latinsku Ameriku i Karibe u sukob koji bi trajno razorio stabilnost, mir i bezbednost našeg područja", izjavio je ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areasa i dodao da se "čvrsto i kategorično odbacuju Trampove neprijateljske izjave". 

Areasa je pozvao međunarodnu zajednicu da osudi Trampovu izjavu u kojoj je izrazio zabrinutost zbog humanitarne krize u Venecueli i dodao da ne odbacuje mogućnost američke vojne akcije, kao odgovor na političku situaciju u toj zemlji. 

SAD su početkom avgusta uvele direktne sankcije protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura ocenjujući da je diktator. Maduro je tada odbacio američke sankcije, navodeći da neće da "poštuje imperijalističke naredbe". 

Venecuelu potresa najgora politička kriza u poslednjih nekoliko decenija, sa demonstracijama u kojima je od 1. aprila stradalo 125 i povređeno nekoliko hiljada ljudi.Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleks

Srbija je primer da američke administracije nisu prijatelji u demokratiji i vladavini prava, a o slobodi tržišta da ne govorim. Kriminal i korupcija je u takvoj SRB u svim porama društva i državnog sistema.

15 12

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo