Merkel: Nemačka do 2025. može da ostvari punu zaposlenost

Merkel: Nemačka do 2025. može da ostvari punu zaposlenost Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke
(arhiva)

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je u Dortmundu da će njena zemlja biti u stanju da do 2025. godine ostvari potpunu zaposlenost, što je ključni cilj njene izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 24. septembar.

"Naš cilj da je punu zaposlenost dostignemo do 2025. godine, a to znači stopu nezaposlenosti ispod tri odsto. Mislim da smo u stanju da to ostvarimo", rekla je Angela Merkel na svom prvom predizbornom skupu.

To pitanje se nalazi i u ekonomskom programu vladajuće koalicije Hrišćansko-socijalne unije (CSU) i Hrišćansko-demokratske unije (CDU) predvođene Angelom Merkel.

Prema poslednjim anketama, Merkelova bi mogla da pobedi na izborima pošto bi za njenu koaliciju glasalo između 37 i 40 odsto birača, a za Socijaldemokratsku partiju Nemačke (SPD) Martina Šulca između 23 i 25 odsto Nemaca.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milos

Polako baba, mozda nemacka i ne dozivi toliko

1 0

Mirko

Kad lupi neko ovakvu glupost pa ostane ziv, puna zaposlenost se postize samo u slucaju rata jer prirodna nezaposlenost u normalnoj zemlji znaci da uvek ima par procenta ljudi koji menjaju poslove i traze bolje ili hoce da kaze da je spremna da obnovi rajh?

2 6

Leka

Da si pročitao tekst ne bi morao da postavljaš glup komentar.

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo