U kojim opštinama i gradovima najbrže do građevinske dozvole

U kojim opštinama i gradovima najbrže do građevinske dozvole Izvor: N1
(arhiva) (ilustracija)

Građevinska dozvola najbrže se dobija u opštinama Vladimirci i Knić, za samo jedan dan, u Ubu, Sjenici i Novoj Varoši za dva, dok su od gradova najbolji Čačak, Vranje, Kikinda, Sremska Mitrovica i Sombor, gde se na dozvolu čeka između dva i četiri dana.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja, posle više od godinu i po dana od uvođenja elektronske građevinske dozvole, gotovo sve lokalne samouprave u Srbiji izdaju građevinske dozvole i lokacijske uslove u kraćem roku od onog koji je predviđen Zakonom o planiranju i izgradnji, a to je 28 radnih dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Gornji Milanovac, Svilajnac, Ljig, Bosilegrad i Vrbas, za osam do 10 dana, a od gradova u Čačku, Zaječaru, Novom Pazaru, Vranju i Kruševcu, gde procedura traje između 10 i 13 dana.

Upotrebna dozvola pribavlja se za samo jedan dan u Novom Bečeju, Bogatiću, Bačkom Petrovcu, Lučanima i Novoj Varoši. Od gradova su najuspešniji Šabac, Kikinda, Sombor, Vršac i Jagodina, gde se upotrebna dozvola dobija za dva do tri dana, dok se u celoj Srbiji na upotrebnu dozvolu u proseku čeka šest radnih dana.

Od gradskih opština Beograda, na građevinsku dozvolu i lokacijske uslove najkraće se čeka u Grockoj, četiri, odnosno 14 radnih dana, dok se upotrebna dozvola najbrže izdaje u Surčinu, za dva radna dana, navodi se u saopštenju.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vik

A cena da zidas bez papira a da te ne diraju? Ajmo, ko zna za svoju opstinu? Stambeni objekti iskljucivo...

14 1

Zoran9879

To nema veze sa opštinama. Vazno je da imate dovoljno novca i da znate Vučka. Sutra mozete dobiti dozvolu da gradite na mestu Narodne Skupštine ako ispunjavate ova uslova a kao bonus će vam ON rasčistiti "teren"

23 2

Kragujevac

Za Kragujevac nigde informacije, pretpostavljam i zašto. Zato što aktuelna vlast sa tatinim sinom već tri godine od kako su na vlasti nijednog investitora nisu doveli. Zato i nemate informaciju koliko Kragujevcu treba vremena.

18 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo