Mićunović: Sebičluk pojedinih izaziva apatiju kod birača

Mićunović: Sebičluk pojedinih izaziva apatiju kod birača Izvor: N1

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Dragoljub Mićunović izjavio je da je šansa da stare figure na političkoj sceni sprovedu obrt na predstojećim izborima svakim danom sve manja.

Mićunović je za Dojče vele, upitan da li su beogradski izbori šansa za opozicionu pobedu i da li će je opozicija iskoristiti ili se ponovo iscrpljuje u priči o kolonama i mogućim koalicijama, rekao da na žalost misli da je na delu neorganizovanost i "sebičluk pojedinih ljudi koji izazivaju apatiju kod biračkog tela".

"Paradoks je da nezadovoljstvo ovom vlašću raste, to je sigurno, ali s druge strane se ne može ništa uraditi sa starim figurama koje su se pokazale nedovoljno čvrstim i principijelnim i koje su izgubile poverenje građana. Šansa da takvi sprovedu obrt je svakim danom sve manja", kazao je Mićunović.

On je naveo da događaji izbacuju ličnosti i stvaraju biografije i da bi nove ličnosti mogle da privuku mase.

"Imamo štrajkove i druge demonstracije nezadovoljstva, možda će to izbaciti neke nove ličnosti koje će moći da privuku mase", naveo je on.

Mićunović je ocenio da nije dovoljno to što je predsednik Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković novo lice na političkoj sceni, jer kako je objasnio, Janković ne dolazi iz sveta politike.

"Bio je zaštitnik građana, politički neutralna ličnost, bez političkog iskustva i sopstvene stranke. Delimično zahvaljujući aktivnoj podršci DS on je na predsedničkim izborima dobio mnogo glasova. Posle toga je negde stao", naveo je Mićunović.

On je napomenuo da su Jankvićev oslonac bile javne ličnosti, a ne partije i organizovane grupe poput sindikata, čija je organizacija neophodna, koliko god da su oni slabi.

"Jedan intelektualac može da napiše dobar članak, glumac zna da glumi, ali slaba vam je to snaga. Oni možda mogu da se pojave na nekom mitingu, ali to je to. Imate intelektualce koji veruju da mogu da rešavaju stvari pojedinačno, kao mesije, a neki drugi su samo voajeri, već 30 godina posmatraju šta se dešava i pomalo kritikuju", naveo je Mićunović.

Komentara 133

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

Za smenu aktuelne vlasti bi bilo dovoljno samo pošteno prebrojati glasačke listiće, a očigledno je i to nepremostivi problem. Iskustvo nas uči da se politikom moraju baviti daleko ozbiljnije osobe nego što je to do sada bila praksa i to ne samo u vrhu nego i na lokalu.

3 0

Nini

Realan covek.

4 74

HHH

Ma da,svi apstintenti bi glasali samo za opoziciju.

65 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo