Žalba odbijena - Ivana ostaje četvrta

Žalba odbijena - Ivana ostaje četvrta Izvor: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool
Ivana Španović

Atletski savez Srbije uložio je žalbu na rezultate finala u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Londonu u kojem je Ivana Španović zauzela četvrto mesto, ali ona nije uvažena, a proglašenje pobednika u toj disciplini je već održano.

Sporna je dužina poslednjeg Ivaninog skoka, pošto se jasno videlo da je imala rezultat od preko sedam metara, ali je zvaničan rezultat bio 6,91 metara.

Organizatori su naveli da se Španovićevoj otkačio broj i otuda takav rezultat, ali se po snimku čini da su pogrešili. Vladajuće telo srpske atletike uložilo je protest, ali je sudija zadužen za skok udalj istakao da greške u merenju nije bilo.

"Zbog papirnog broja jako lošeg kvaliteta, koji je ostavio trag u pesku, naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. Atletski savez Srbije se na ovu odluku žalio, ali je po mišljenju komisije, žalba odbijena! Jer kako 'oni' navode to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj discplini, pa je samim tim 'lakše' da se odbije naša žalba", kažu predstavnici ASS iz Londona.

Zlato je osvojila Amerikanka Britni Riz skočivši 7,02 metara, a srebro je pripalo Darji Klišini, koja se takmiči pod neutralnom zastavom zbog suspenzije Rusiji. Bronzu je osvojila još jedna američka atletičarka Tijana Bartoleta, skokom od 6,97 metara, za centimetar dužim od Ivaninog najboljeg.

Komentara 44

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Dejan R.Tošić

Svi ispred Gradske Skupštine da dočekamo našu Atletsku Kraljicu.

0 5

PROKOPIJE

Na ovom snimku postavljenom u pogresnom uglu,Ivanin levi lakat nije presao sedam metara.Dok se na orginalnom snimku TVa jasno vidi da je preskocila sedam metara,to su potvrdili i mnogobrojni gledaoci koji su sa ushicenjem propratili naj duzi skok.Sad ako ova dva snimka analizirate doci cete do zakljucka da traga od nalepnice nema da je to od levog lakta i dalje od linije koja je oznacavala sedam metara.Greska Ivane je sto se odmah udaljila i tako dala mogucnost da je ne sportski eleminisu od medalja.Reziseru je odmah bilo sumnjiva odluka sudijapa je u nekoliko navrata ponavljao snimak.

2 3

Pola bureka

Jasno se vidi da se nalepnica sa brojem u toku leta otkacila i da viori iza ledja Ivane.Nalepnica prva dodiruje pesak da bi potom Ivanina ledja pritisla nalepnicu.Nema govora da je trag od nalepnice primaran za merenje vec su to ledja Ivane.

5 1

* Sva polja su obavezna