Požar kod Bora, vatrogasci dežuraju na terenu

Požar kod Bora, vatrogasci dežuraju na terenu Izvor: N1
Ilustracija, arhiva

Kod Bora je izbio požar, a na terenu su vatrogasne ekipe i helikopteri, potvrđeno je za N1 u Sektoru za vanredne situacije. Nisu ugrožena skladišta eksploziva RTB-a Bor, kako su preneli pojedini mediji, navode u Sektoru.

Direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski rekao je za N1 da situacija nije kritična i da nema opasnosti, odnosno da požar ne ugrožava skladište eksploziva, koji se čuva za potrebe tog preduzeća.

"Sve je pod kontrolom, tu su cisterne, požar je na kilometar, nema opasnosti. Potpuna kontrola, vetar se smirio, požar tinja. Presečen je put požaru teškom mehanizacijom", rekao je Spaskovski.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da su na celom lokalitetu, sve dok nije pao mrak, požar gasili ruski i helikopter MUP-a, a da se gašenje nastavlja ujutru.

''Ljudi su na terenu, dežuraju. Na terenu će biti stalno. A ujutru će se nastaviti sa gašenje požara iz vazduha i to će raditi ruski i helikopter MUP-a'', rekao je Marić.

Izvor: N1

Tagovi: Bor , požar , eksploziv

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Taurus

Gde su ruski avioni iz onog centra u Nišu što treba da se zatvori, da gase?

2 0

Zoran

Ruski helikopter sa koficom vode gasi požar na jednoj i pali na drugoj strani.Uzgred u JNA čuvao sam velike magacine municije.Na 2m izpred ograde nije smelo biti ni travke,između 2 ograde ( razmak 3m) isto,unutar objekta 4m ni travke.Vojsku slali svakih par mes da počupaju travu i sipaju tečnost protiv korova.

8 2

Igor

... Ti si na licu mesta i vidis kofice

0 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo