Filmovi o Niku Kejvu i Igiju Popu na festivalu Cinema City

Filmovi o Niku Kejvu i Igiju Popu na festivalu Cinema City Izvor: Bojana Janjić

Na internacionalnom filmskom festivalu Cinema City, koji će biti održan u Novom Sadu u okviru Gradić festa, biće predstavljeni filmovi o zvezdama alternativnog roka Niku Kejvu i Igiju Popu.

Ti filmovi će biti prikazani u okviru selekcije Planet Rock u kojoj se predstavljaju dokumentarni filmovi iz sveta muzike, navodi se u najavi festivala.

Publika će moći da vidi četiri filma, među kojima je "Gimme danger" ;Džim Džarmuša o Igiju Popu i članovima grupe "The Stooges".

Drugi je film Endrua Dominika o Nik Kejvu "Još jednom s emocijom" koji govori o privatnoj tragediji australijskog muzičara i njegovom pokušaju da bol zbog gubitka deteta leči stvaranjem muzike.

Publika će moći da pogleda i film Mihajla Obrenova "Kontakt" o razvoju novosadske andergraund muzičke scene, kao i "Universal state of mind" Anželik Žermen o hip hop muzici.

Osim filmskog dela programa na tom festivalu biće predstavljeni i brojni prateći akademski programi.

Sinema siti će biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u okviru novog koncepta nazvanog "Gradić fest", koji za cilj ima da ukaže na važnost i lepotu kulturne i istorijske baštine Novog Sada i Podgrađa.

Osim Sinema sitija, Gradić fest će u ovogodišnju produkciju uključiti i Festival uličnih svirača, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoriu, Suburbium, Fruškać, "Happy Trash Production", Ugrip i AAaaa festival, a svi programi su besplatni.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Evita

Trenutno dva najveca smora, mada ruku na srce i proteklih decenija....

0 6

Dr Sem

Ovi " ulicni sviraci" nisu ni svesni kako ce da nadrljaju ako ih "nasa" komunalna policija ukeba.

7 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo