Trivan: Za zaštitu životne sredine treba 15 milijardi evra

Trivan: Za zaštitu životne sredine treba 15 milijardi evra Izvor: N1
Goran Trivan (arhiva)

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je izjavio da su Srbiji u oblasti zaštite životne sredine potrebne investicije u visini od oko 15 milijardi evra, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Trivan je rekao da je u Sjedinjenim Američkim Državama sa zvaničnicima SAD i privrednicima razgovarao o saradnji i ulaganjima u zaštitu životne sredine u Srbiji.

"Uveren sam da će biti prilike za američke investicije u Srbiji, ne samo zato što je životna sredina oblast neopterećena hipotekama prošlosti, nego i zato što su Srbiji potrebne investicije u visini od oko 15 milijardi evra. To daje velik prostor i mogućnosti američkim i kompanijama iz drugih zemalja da rade u Srbiji", izjavio je Trivan.

"Reč je o ogromnom novcu koji mi nemamo, ali ga možemo naći privlačenjem investicija iz sveta i u fondovima Evropske unije", naveo je Trivan i dodao da je njegova poseta SAD bila odlična prilika za jačanje saradnje.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ivana

Pročitam, Ministar .... Goran Trivan... i dalje više ništa nema smisla.

6 1

Domi

Za pocetak manje prljajte Srbiju,stigle pare ili ne...

3 0

Logoped

Za pocetak neka napravi analizu kako se koriste sredstva od prikupljenih taksi za ekologiju. Finansiraju se recikleri profitabilnih grana,koji bi i bez subvencija bili profitabilni.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo